Περιφέρεια: Αναβαθμίζουμε τα Κέντρα Υγείας της Πελοποννήσου (vid)

Τετάρτη, 8 Αύγουστος 2018 22:40

Η πρόταση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου για υποβολή προτάσεων ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014 – 2020» των Κέντρων Υγείας Άστρους, Δημητσάνας, Λεωνιδίου, Μεγαλόπολης, Τροπαίων, Αρεόπολης, Γυθείου, Νεάπολης, Γαργαλιάνων, Λυγουριού και του Περιφερειακού Ιατρείου Καλλιανίου, συζητηθηκε στην συνεδρίαση που έλαβε χώρα την Τετάρτη (08/08) στο Πνευματικό κέντρο Τρίπολης.

«Κάνουμε προσπάθεια να μπορέσουμε να εξαντλήσουμε και το τελευταίο ευρώ για τις μονάδες υγείας της Πελοποννήσου. Οι μονάδες υγείας, πρέπει να έχουν την Περιφέρεια ως φορέα, για να μπορούμε να διαχειριζόμαστε όλα τα θέματα που προκύπτουν. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε, να έχουμε γιατρούς και οδηγούς ασθενοφόρων. Εμμένουμε και ζητάμε να γίνει αυτή η μεταρρύθμιση”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγηση του θέματος η Αντιπεριφερειάρχης κα.Ντίνα Νικολάκου.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Πατσαρίνος, ο οποίος και χαρακτήρισε ως “σωστή την επιλογή να αντιμετωπίζονται σε επίπεδο κυβερνητικό τα θέματα που αφορούν στα κέντρα υγείας, μέχρι να αποφασιστεί αν μπορούν οι περιφέρειες να ανταποκριθούν σε αυτό το ρόλο”.

“Πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη στην αναβάθμιση των δομών υγείας. Πρέπει να δοθεί βάρος στην στατική επάρκεια και την ενεργειακή κάλυψη αυτών των κέντρων υγείας”, δήλωσε στη συνέχεια της τοποθέτησης του ο κ.Πατσαρίνος.

Η Αντιπεριφερειάρχης κα. Παναγιωτοπούλου αναφέρθηκε με την σειρά της στις προσπάθειες, που γίνονται από την πλευρά της Περιφερειακης Αρχής, για την αναβάθμιση των δομών υγείας, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Η προσπάθεια μας να ανταποκριθούμε σε αιτήματα και να λύσουμε προβλήματα είναι συνεχής. Δεν ιεραρχούμε εμείς τις ανάγκες. Υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο”, ενώ συμπλήρωσε: “Επιμένουμε στο αίτημα μας, να περάσει η αρμοδιότητα στις Περιφέρειες, για να μπορέσουμε να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί”.

“Οι παρεμβάσεις μας στον τομέα της υγείας είναι ολιστικές σε όλες τις δομές της στην Πελοπόννησο.Ο σχεδιασμός της Περιφερειακής αρχής αφορά το σύνολο των Κέντρων Υγείας της Πελοποννήσου”, τόνισε ο Περιφερειάρχης κ.Τατούλης, ενώ παράλληλα σημείωσε: “Εμείς προετοιμάσαμε τις τεχνικές μελέτες και εμείς εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότησή τους. Το αποτέλεσμα της πολιτικής μας είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αυτό γίνεται καθημερινά αντιληπτό από τους πολίτες”.

Ακούστε τα όσα ειπώθηκαν (από το λεπτό 12:00 και μετά):