Περιφερειακά Νέα| Κρούσματα, νοσηλείες, διοικητικά ζητήματα, συμβασιούχοι και Τεχνικά Έργα

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 10:31
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.
Δράσεις, πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου:
Στα 275 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου την Πέμπτη 12 Μαΐου – 40 οι νοσηλείες

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Πέμπτη 12 Μαΐου καταγράφηκαν 275 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 159.817.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 54, στην Π.Ε. Αρκαδίας 29, στην Π.Ε. Κορινθίας 72, στην Π.Ε. Λακωνίας 34 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 86.Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί της Πέμπτης 12 Μαΐου, στις κλινικές covid-19 των νοσοκομείων της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και την Τετάρτη 11 Μαΐου- συνολικά 40 άτομα (το 1 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 6, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 3, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 1, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 14 (ένα σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 5 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 11.

Διοικητικά ζητήματα σε τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Θέματα διοίκησης και οργανωτικά απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, την σύσκεψη που συγκάλεσε στην Τρίπολη, την Πέμπτη 12 Μαΐου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε ο αρμόδιος διοίκησης και οικονομίας αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος και το σύνολο των διευθυντών διοικητικού, αλλά και των νομικών, της Περιφέρειας εξετάστηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν τους εν λόγω τομείς.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και αυτό των συμβασιούχων οι οποίοι έχουν προσληφθεί για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας της covid-19.

“Η θέση της Περιφέρειας είναι ότι οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες” επανέλαβε ο περιφερειάρχης δίνοντας οδηγίες για τον χειρισμό του θέματος και προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια έχει την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξει την μισθοδοσία τους.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε να συνταχθεί από την Περιφέρεια έγγραφο στο οποίο θα δηλώνονται τα παραπάνω και το οποίο θα κατατεθεί εκ μέρους της στο δικαστήριο, στο πλαίσιο της προσφυγής που έχουν κάνει οι εν λόγω συμβασιούχοι.

Ακόμα, στην ίδια σημερινή σύσκεψη, τονίστηκε ότι πλέον λειτουργεί υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου των αποφάσεων, ιδιαίτερα αυτών που έχουν οικονομικό χαρακτήρα.

Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τις Διευθύνσεις Τεχνικών Εργων

Τηλεδιάσκεψη με τους διευθυντές Τεχνικών Έργων της έδρας και των Περιφερειακών Ενοτήτων συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Πέμπτη 12 Μαΐου.

Στην εν λόγω σύσκεψη, με τη συμμετοχή επίσης του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρου Βερούτη και του περιφερειακού συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Χαντζή, έγινε -μεταξύ άλλων- αναφορά στην κατάσταση των γεφυριών στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, με βάση την σχετική καταγραφή που έχει γίνει στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του ΤΕΕ.

Από πλευράς του περιφερειάρχη τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις όπου έχει διαπιστωθεί ότι είναι απαραίτητο, με την δαπάνη για αυτές να καλύπτεται από εργολαβία συνολικού ύψους περί τα 5 εκ ευρώ -και για τις 5 Π.Ε.- αντικείμενο της οποίας αποτελούν οι εργασίες συντήρησης και βελτίωσης του οδικού δικτύου της Περιφέρειας.

Ακόμα, κατά τη χθεσινή σύσκεψη, συζητήθηκαν τα θέματα του καθαρισμού των οδικών αξόνων, τόσο με ίδια μέσα της Περιφέρειας -για τα οποία, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης του περιφερειάρχη, έχει ήδη υπάρξει προγραμματισμός ως προς το πού θα παρέμβουν-, καθώς και άλλα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων.