Περιφερειακά Νέα| Κρούσματα, νοσηλείες, τεχνική συνάντηση για Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη και συνεδρίαση Π.Τ.Α.

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 10:19
Δράσεις, πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου:
Στα 733 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου την Τετάρτη 29 Ιουνίου – 48 οι νοσηλείες

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Τετάρτη 29 Ιουνίου καταγράφηκαν 733 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 171.976.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 170, στην Π.Ε. Αρκαδίας 114, στην Π.Ε. Κορινθίας 181, στην Π.Ε. Λακωνίας 72 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 196.Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί της Τετάρτης 29 Ιουνίου, στις κλινικές covid-19 των νοσοκομείων της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και την Τρίτη 28 Ιουνίου- συνολικά 48 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 2, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 3, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 10, στο Νοσοκομείο Σπάρτης 8 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 25, ενώ για το Νοσοκομείο Κορίνθου δεν υπάρχουν σήμερα στοιχεία λόγω της τοπικής εορτής.

Τεχνική συνάντηση στην Τρίπολη για την Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη

Τεχνική συνάντηση εργασίας συγκλήθηκε την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, από την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου (έδρας) στο πλαίσιο της επικείμενης παράδοσης προς την λειτουργία του υποέργου 2 “Ανάπτυξη και πιλοτική λειτουργία ολοκληρωμένου πληροφορικού συστήματος υποστήριξης της ταυτοποίησης των ωφελούμενων και διαχείρισης / παρακολούθησης κοινωνικής ένταξης (ΟΠΣ-ΥΤΚΕ) σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο”, που υπάγεται στην πράξη “Σύσταση και λειτουργία επιτελικής / συντονιστικής δομής κοινωνικής ένταξης” (Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη).

Σκοπός της εν λόγω συνάντησης ήταν η παρουσίαση και ενημέρωση για τη λειτουργικότητα του ΟΠΣ-ΥΤΚΕ, όπως έχει διαμορφωθεί, η ολοκλήρωση της διαλειτουργικότητάς του με τις πλατφόρμες της ΗΔΙΚΑ και του taxis, η θέση του σε παραγωγική λειτουργία και οι ανάγκες συντήρησης μετά την παράδοσή του.

Στη συνάντηση συνάντηση συμμετείχαν στελέχη των Διευθύνσεων Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δημόσιας Υγείας (έδρας), Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς επίσης και στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών των δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων, των Κέντρων Κοινότητας, των αναδόχων εταιρειών του εν λόγω έργου, ο τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το υποέργο 3 της Επιτελικής / Συντονιστικής Δομής Κοινωνικής Ενταξης καθώς και τα στελέχη της εν λόγω δομής.

Συνεδρίασε το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης

Υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης 29 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν την συνεδρίαση του σώματος ήταν οι τροποποιήσεις προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και α) της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και του Δήμου Μεγαλόπολης για την ανέγερση στη Μεγαλόπολη μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, β) του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης για την προμήθεια κερκίδων και περίφραξης στο γήπεδο Ξηροκαμπίου, γ) των υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εθνικής Αμυνας για την αποκατάσταση του ιστορικού διατηρητέου νεοκλασικού κτηρίου Ματάλα στην Σπάρτη, δ) του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για το έργο αποκατάστασης βλαβών στο οδικό δίκτυο της πυρόπληκτης περιοχής του Σχίνου.

Το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης συζήτησε επίσης την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Δήμου Μονεμβασίας για την ανέγερση γυμναστηρίου στο συγκρότημα Γυμνασίου, ΓΕΛ και 1ου ΕΠΑΛ Νεάπολης, έργο προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ.

Με τον χρυσό Μεγάλο Σταυρό Α΄ Τάξεως του Αγίου Αποστόλου Παύλου τίμησε η Μητρόπολη Κορίνθου τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα τίμησε ο μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος την Τετάρτη 29 Ιουνίου, μετά το πέρας της πολυαρχιερατικής θείας λειτουργίας στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, στην Κόρινθο, με την οποία κορυφώθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις “Παύλεια 2022” προς τιμήν του πολιούχου της Κορίνθου Αποστόλου Παύλου.

Συγκεκριμένα, μετά την θεία λειτουργία, ο μητροπολίτης Διονύσιος απένειμε στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα το Ανώτερο Παράσημο της Μητρόπολης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους και συγκεκριμένα τον χρυσό Μεγάλο Σταυρό Α΄ Τάξεως του Αγίου Αποστόλου Παύλου, αναγορεύοντας παράλληλα τον Π. Νίκα σε Μεγάλο Ευεργέτη της Μητρόπολης Κορίνθου.

Ο Π. Νίκας τιμήθηκε, όπως ανακοίνωσε ο ιεράρχης, για την σημαντική βοήθεια και συνδρομή του στην ολοκλήρωση ή την ανακαίνιση σημαντικών κτηριακών έργων της Μητρόπολης Κορίνθου, καθώς και για την συνδρομή του στο πνευματικό της έργο με την έκδοση βιβλίων.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας δήλωσε ότι εκλαμβάνει την τιμή προς το πρόσωπό του ως “βράβευση συνολικά της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Εκκλησία, την τροφό και μάνα του Γένους”. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο, εκφράζοντας χαρά, ικανοποίηση, αλλά και εκτίμηση για την εν λόγω βράβευση.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην παρουσίαση της ειδικής έκδοσης της Τράπεζας Πειραιώς για τον αγροτικό τομέα στην Ελλάδα

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη και χαιρέτισε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Σπάρτη το απόγευμα την Τετάρτη 29 Ιουνίου, για την παρουσίαση της ειδικής έκδοσης της Τράπεζας Πειραιώς “Ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα – 200 χρόνια ιστορίας – Προκλήσεις και προοπτικές”.

Η εν λόγω εκδήλωση, η οποία έγινε με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έλαβε χώρα -παρουσία και του προέδρου του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργου Χατζηνικολάου- στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη λακωνική πρωτεύουσα.

Η ειδική έκδοση προέκυψε από την συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με επιστημονική ομάδα καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, περιλαμβάνει δε τρεις βασικές ενότητες:

Η πρώτη αποτελεί ιστορική αναδρομή, με στόχο την ανάδειξη του διαχρονικού ρόλου και της συμβολής του αγροτικού τομέα και των αγροτών στο γίγνεσθαι της σύγχρονης Ελλάδος.

Η δεύτερη, αφορά σε μια επιμέρους παρουσίαση των προϊόντων και κλάδων του αγροτικού τομέα, με τη μεγαλύτερη βαρύτητα σε δείκτες όπως η συμμετοχή στο ΑΕΠ, η απασχόληση και η διατροφική επάρκεια.

Η έκδοση κλείνει με την τρίτη ενότητα “Με το βλέμμα στο μέλλον: Προκλήσεις και προοπτικές του πρωτογενούς τομέα σε Ελλάδα και Ευρώπη”.