Περιστατικά παρενόχλησης σε σχολεία της Τρίπολης κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης (vid)

Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021 20:22

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και στην Α’ Δημοτικού- Προθεσμία μέχρι τις 20 Μαρτίου

Δύο περιστατικά παρενόχλησης μαθητών σε δημοτικά σχολεία της Τρίπολης σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας Φώτη Γκέσουρα.Το ένα περιστατικό δεν είχε συνέχεια γιατί αντιμετωπίστηκε άμεσα από την εκπαιδευτικό, ενώ το άλλο περιστατικό, επειδή το άτομο που εισήλθε στην πλατφόρμα, χρησιμοποίησε όνομα μαθητή, είχε συνέπεια να δεχθούν οι μαθητές που συμμετείχαν στο μάθημα απειλές. Ο έφηβος, όπως διαπιστώθηκε, στη συνέχεια, έχει εντοπιστεί και έχουν κινηθεί οι διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο κ. Γκέσουρας συνέστησε στους μαθητές να είναι προσεκτικοί και να εισέρχονται στις πλατφόρμες με το κανονικό τους όνομα και όχι να χρησιμοποιούν ψευδώνυμα ή άλλα ονόματα που τυχόν τους αρέσουν. Και αυτό γιατί πολλές φορές δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει η ταυτοποίηση του χρήστη με την κάμερα, που παραμένει κλειστή, για να μην επιβαρύνεται το δίκτυο και έτσι χρησιμοποιείται μόνο το μικρόφωνο και μπορεί να υπάρξει παραπλάνηση.

Ο κ. Γκέσουρας στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στις εγγραφές για τα Νηπιαγωγεία και την Α’ Δημοτικού που γίνονται μέχρι τις 20 Μαρτίου, ενώ για τα σχολικά γεύματα σημείωσε πως θα υπάρξει ανανέωση της υπάρχουσας σύμβασης και αυτό θα γίνει άμεσα.

Τέλος άφησε το ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση του σχολικού έτους κάτι που συνέβη και την περσινή σχολική χρονιά.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Γκέσουρα στο βίντεο.