ΠεΣυ | Αποσύρθηκε το θέμα του τεχνικού προγράμματος – Θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 17:15

Αναβλήθηκε η συζήτηση του τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου…

Η συνέχεια της χτεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου άρχισε με τον πρόεδρο κ.Σκαντζό να δηλώνει, πως αναβάλλεται η συζήτηση περί του τεχνικού προγράμματος, προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα το θέμα και να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.Ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Πέτρος Τατούλης ζήτησε από τον Περιφερειάρχη κ.Παναγιώτη Νίκα να αιτιολογήσει επακριβώς, γιατί αποσύρεται το θέμα, με τον Περιφερειάρχη να απαντά: “Εγώ δεν θεωρώ, πως υπάρχει ζήτημα. Αν θέλει το σώμα να συζητηθεί, εγώ συμφωνώ. Εξάλλου 15 φορές τον χρόνο τροποποιούμε τα τεχνικά προγράμματα και τους προυπολογισμούς. Έχουμε κάποια θέματα, που πρέπει να τα τρέξουμε γρήγορα. Ας το βάλουμε τελευταίο. Ο πρόεδρος μου είπε ότι κάποιοι επικεφαλής είπαν αυτό το μεγάλο θέμα να μείνει λίγο πίσω, και γι αυτό είπα να το συζητήσουμε σε άλλη συνεδρίαση”.

Στη συνέχεια παρενέβη ο κ.Πετράκος, ο οποίος ενημέρωσε το σώμα, πως ζήτησε από την Περιφερειακή Αρχή να πάει σε επόμενη συνεδρίαση το τεχνικό πρόγραμμα, για να έχει τον χρόνο να το μελετήσει εκτενώς, με τον κ.Σκαντζό να αναφέρει πως και ο κ.Δέδες είχε ανάλογο αίτημα.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης ο οποίος τόνισε πως εφόσον το ζητούν οι επικεφαλής παρατάξεων της μειοψηφίας το θέμα αποσύρεται, ενώ μετά από σχετικό ερώτημα του Πέτρου Τατούλη για το πότε θα έρθει προς συζήτηση το θέμα, ο κ.Νίκας γνωστοποίησε στο σώμα, πως το τεχνικό πρόγραμμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση σε περίπου οχτώ με δέκα ημέρες.