ΠεΣυ | Φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για τον δρόμο που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο στην Τρίπολη

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 20:56

Φοιτητές έδωσαν το παρών στη συνεδρίαση, για να παρουσιάσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση αναφορικά με την πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο…

Δέσμευση Τατούλη για λύση του προβλήματος αλλά και για δημιουργία εστίας…Το θέμα της πρόσβασης των φοιτητών της Τρίπολης στο Πανεπιστήμιο τέθηκε επί τάπητος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου μετά από ερώτηση του περιφερειακού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.Γόντικα.

Ο κ.Γόντικας μίλησε κατά την τοποθέτηση του, για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δρόμος προς το πανεπιστήμιο. «Ο δρόμος στενός, γεμάτος λακκούβες , χωρίς φωτισμό και πεζοδρόμια , πράγματα που δυσκολεύουν την ζωή των φοιτητών. Δήμος και Περιφέρεια πρέπει, να προχωρήσουν άμεσα στις απαραίτητες εργασίες. Πρέπει, να γίνουν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις, για να φτιαχτεί ένας σύγχρονος δρόμος», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης κα.Νικολάκου ανέφερε: «Το θέμα είναι γνωστό και ο κ.Γόντικας ξέρει, πως δεν είναι θέμα της Περιφέρειας. Όλοι γνωρίζουν όμως, πως παρεμβαίνουμε πολλές φορές και σε δίκτυο, που δεν είναι στη δική μας αρμοδιότητα. Για να μπορέσουμε να παρέμβουμε σε οδικό δίκτυο ευθύνης Δημοτικής Αρχής, πρέπει να υπάρχει ωριμότητα σε μελέτη και προγραμματική σύμβαση. Είμαστε πολύ κοντά στο να προχωρήσουμε σε αυτή την προγραμματική και να γίνει αυτός ο δρόμος. Εμείς μπορούμε να εντάξουμε το έργο, γιατί δεν υπάρχει άλλη υπομονή για τις δεσμεύσεις του Δήμου”.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε για λίγα λεπτά και ο αντιπροεδρος του συλλόγου φοιτητών στο οικονομικό τμήμα, ο οποίος αναφέρθηκε, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι φοιτητές.«Θέλουμε να κάνουμε πέρα την πολιτική και να συζητήσουμε την ασφάλεια των φοιτητών. Σας μεταφέρουμε το αίτημα μα, για να γίνει κάτι άμεσα στο δρόμο αυτό για να αποφύγουμε δυσάρεστα γεγονότα», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Τατούλης τόνισε: «Είναι απόλυτα σωστά τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου των φοιτητών του οικονομικού πανεπιστημίου. Είναι θέμα ασφάλειας και ποιότητας. Από το 2011 έχω ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Η Δημοτική Αρχή έχει μια δυσκολία στο να διευκολύνει την υλοποίηση του έργου. Τα χρήματα τα έχουμε εμείς, αλλά έχουμε ζητήσει από την Δημοτική Αρχή να προχωρήσουν άμεσα οι απαλλοτριώσεις, σημείο στο οποίο εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Δεν μπορώ να εμπιστευτώ την Δημοτική Αρχή για το εάν θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση. Κάνουμε έκκληση στον Δήμο Τρίπολης , να μας εξουσιοδοτήσει για να τους απαλλάξουμε από την μελέτη και να προχωρήσει το έργο»

Επιπλέον ο κ.Τατούλης δεσμεύτηκε ενώπιον των φοιτητών για τη δημιουργία εστίας, προκειμένου να είναι αυτοτελές – όπως χαρακτηριστικά δήλωσε – το πανεπιστήμιο, τονίζοντας μάλιστα ,πως η Περιφέρεια θα αναλάβει τόσο το κόστος όσο και την ευθύνη και για την δημιουργία εστίας.