ΠεΣυ Πελ/σου | Αναβλήθηκε η συζήτηση του τεχνικού προγράμματος για το 2021

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020 23:09

Οι ελλείψεις στην εισήγηση οδήγησαν σε αναβολή

Κατάταξη ανά περιφερειακή ενότητα και ομαδοποίηση έργων για καλύτερη υλοποίησή τους, σύμφωνα με τον εισηγητή, Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο, περιείχε το Τεχνικό Πρόγραμμα που έφερε στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου, η περιφερειακή αρχή.“Το Τεχνικό Πρόγραμμα περιέχει νέα έργα 4,5 εκ ευρώ. Έχει δοθεί βαρύτητα σε συγκοινωνιακά έργα, σε έργα υποδομών, σε έργα κατάρτισης και σε έργα περιβαλλοντικά και αντιπλημμυρικής θωράκισης”, σημείωσε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο κ.Λαμπρόπουλος, δίνοντας την διευκρίνιση πως το ΠΔΕ και το ΕΣΠΑ δεν περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα.

Από πλευράς παρατάξεων μειοψηφίας σημειώθηκε πως το Τεχνικό Πρόγραμμα έχει ελλείψεις όσον αφορά τον τρόπο που δόθηκε. Ο κ. Δέδες σημείωσε χαρακτηριστικά πως το πρόγραμμα δε διαβάζεται. Η κα. Νικολάκου τόνισε πως υπάρχει διαφορετικότητα στον τρόπο σύνταξης από περιφερειακή ενότητα σε περιφερειακή ενότητα και ζήτησε σαφέστερη εικόνα για το τεχνικό πρόγραμμα ζητώντας να έρθει εκ νέου προς συζήτηση.

Ο κ. Πετράκος ζήτησε να έρθει συνολική εισήγηση και όχι τα excel που δόθηκαν στους Περιφερειακούς Συμβούλους, ώστε να γνωρίζουν τα καινούρια έργα.

Ο κ. Νίκας σημείωσε πως με το τεχνικό πρόγραμμα συντάχθηκε κεντρικά σε συνεργασία με τις περιφερειακές ενότητες και ασχολήθηκαν δύο εβδομάδες.

Για το τεχνικό πρόγραμμα μίλησε και η συντονίστρια της κατάρτισής του κα. Δουρίδα τονίζοντας πως υπάρχει λάθος στην εκτύπωση και όχι λάθος στην κατάρτιση.

Μετά από αρκετά λεπτά συζήτησης και επισημάνσεων για τις διαφορές κατάρτισης ανά Περιφερειακή Ενότητα το θέμα αναβλήθηκε για νέα συνεδρίαση και ζητήθηκε να σταλεί εκ νέου η εισήγηση με τα έργα.