ΠεΣυ Πελ/σου | “Χαμένοι”… στην ψηφοφορία- Έξι ώρες συζήτηση καμία απόφαση για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας

H εικόνα του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας

Έξι περίπου ώρες συζήτησης για το αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας  στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, το βράδυ της Τετάρτης 3 Αυγούστου και απόφαση δεν ελήφθη, αφού το θέμα για τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του εν λόγω έργου, αναβλήθηκε για να επανέλθει το Σεπτέμβριο.

Έξι ώρες συζήτησης και στο τέλος δεν κατάφεραν ούτε να συμφωνήσουν πώς θα γίνει η ψηφοφορία με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση, να μετριούνται, να επαναλαμβάνεται η καταμέτρηση, να γίνεται τελικά ονομαστική ψηφοφορία και στο τέλος να περνά με μία ψήφο η πρόταση για αναβολή, η οποία έγινε από πλευράς της περιφερειακής αρχής και προσωπικά του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα. Μάλιστα ο κ. Νίκας ανέφερε πως θα προχωρήσει και στην συγκρότηση επιτροπής με τη συμμετοχή και του Καθηγητή του ΕΜΠ κ. Κουτσογιάννη για να μελετηθεί το όλο έργο και να έρθει πρόταση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Επιτροπή στην οποία μπορεί να συμμετάσχει και ο Δήμαρχος της Καλαμάτας.



Μία ψηφοφορία που κατέδειξε και «περίεργες» συμμαχίες, αφού Πετράκος, Δρούγκας και Λυμπεροπούλου ενώ είχαν καταψηφίσει αρχικά την ΜΠΕ, προσχώρησαν στην πρόταση του Περιφερειάρχη και ψήφισαν την αναβολή. Επίσης προκάλεσε εντύπωση η «διαρροή» από την παράταξη Δέδε, αφού ο ΠΣ κ. Ράλλης, ψήφισε «λευκό».

Όσον αφορά την πρόταση Τατούλη-Δέδε ζητούσε να επιστρέψει η μελέτη στον μελετητή με την προσθήκη πέντε σημείων, σχετικά με έργα στο ανάντη, επανεξέταση του σκεπασμένου τμήματος του Νέδοντα, την συγκοινωνιακή μελέτη, την αστική ανάπλαση και τα δέντρα.

Να σημειώσουμε πως παρά το περασμένο της ώρας, αφού η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το βράδυ, έγιναν δύο ψηφοφορίες. Στην πρώτη πέρασε η κοινή πρόταση Τατούλη –Δέδε με 2 ψήφους διαφορά, ενώ στη δεύτερη πέρασε η πρόταση της περιφερειακής αρχής. Ψηφοφορίες που διεξήχθησαν με όρθιους τους Περιφερειακούς Συμβούλους και με έναν αναβρασμό που υπήρχε από την αρχή της τακτικής συνεδρίασης, η οποία είχε πολλές πολιτικές αιχμές και αναφορές και τη συνήθη ένταση.

Να αναφέρουμε πως ο εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Τσουκαλάς μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ παρών στην συνεδρίαση μεταξύ άλλων ήταν και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος ζήτησε να γίνει το έργο και να μην χαθεί η ευκαιρία για τη Μεσσηνιακή Πρωτεύουσα να αποκτήσει αντιπλημμυρική θωράκιση.

Να σημειώσουμε πως το έργο χρηματοδοτείται μέσω του Πράσινου Ταμείου με 80 εκ ευρώ.

 

 

Προηγούμενο άρθροΟι «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη στο κατάμεστο θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου (+ph)
Επόμενο άρθροΑπόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων κατά του ΕΔΟΕΑΠ