ΠεΣυ Πελ/σου | Ενέκρινε ομόφωνα την ΜΠΕ για αντιπλημμυρικό έργο στο Δ.Τρίπολης

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 18:00
φωτογραφία αρχείου

Ομόφωνη ήταν η έγκριση, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την υλοποίηση Αντιπλημμυρικού έργου σε περιοχές του Δ.Τρίπολης και συγκεκριμένα στα χωριά Ζευγολατιό-Νιχώρι.

Το σώμα, κατά τη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, η οποία διεξήχθη με τηλεδιάσκεψη, αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει την Μελέτη, αφού θετική είναι και η εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας, μετά από την επιτόπια αυτοψία, ενώ δεν έχουν υπάρξει αντιρρήσεις για το έργο από τις τοπικές κοινωνίες.Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος ανέφερε πως η μελέτη ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2020, αφού απαιτούνταν συγκεκριμένες διαδικασίες, μιας και η έκτακτη ανάγκη είχε λήξει το Σεπτέμβριο του 2019.

Ο κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας, τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας και Περιφερειακός Σύμβουλος της “Νέας Πελοποννήσου”, σημείωσε πως θα έπρεπε το έργο να έχει ξεκινήσει, αφού η μελέτη ήταν έτοιμη και θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί η έκτακτη ανάγκη και τόνισε πως χάθηκε χρόνος και θα χαθεί και άλλος, αφού η ΜΠΕ θα πρέπει να πάει στην ΠΕΧΩ και η διαδικασία αυτή απαιτεί χρόνο.