Πεταμένα γάντια, αντισηπτικά μαντηλάκια και μάσκες σε δρόμους της Τρίπολης

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020 12:14

Κάποιοι ασυνείδητοι συνεχίζουν να πετούν χρησιμοποιημένα γάντια και μάσκες στον δρόμο…

Πολίτες της Τρίπολης επικοινωνούν καθημερινά με το Δημοτικό Ραδιόφωνο, καθώς σε πολλούς δρόμους της πόλης μας συναντούν αυτή την απαράδεκτη και συνάμα θλιβερή εικόνα με χρησιμοποιημένα γάντια, αντισηπτικά μαντηλάκια και μάσκες να είναι πεταμένα στον δρόμο και όχι στους κάδους απορριμμάτων όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να αποτελούν πιθανές εστίες μόλυνσης (προσοχή1 αυτά τα είδη δεν τα πετάμε στους κάδους ανακύκλωσης).Το ακόμα πιο θλιβερό δε είναι το γεγονός, πως σε πολλές περιπτώσεις βλέπουμε πεταμένα γάντια και μάσκες σε σημεία που απέχουν λίγα μόλις μέτρα από κάποιον κάδο απορριμμάτων.

Στο πλαίσιο της ατομικής μας ευθύνης οφείλουμε πέρα από το να πειθαρχούμε στα μέτρα που ανακοινώνει η κυβέρνηση, να μην ξεχνάμε και τα αυτονόητα (θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι).

Οφείλουμε όλοι να δείξουμε σεβασμό στους συνανθρώπους μας, αλλά και στους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου, οι οποίοι δίνουν τον δικό τους “αγώνα” για να διατηρήσουν καθαρή την πόλη μας.

Απαιτείται υπεύθυνη στάση από όλους μας!

Δείτε μια από τις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης (η οποία αποτέλεσε και αφορμή για αυτό μας το κείμενο) μέσω του instagram:

Τόνια Μεγρέμη