Πετράκος-Δρούγκας: Ο Πρόεδρος του ΠεΣυ παραβιάζει τον κανονισμό και τη δημοκρατική δεοντολογία

Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2021 20:21

Ο Πρόεδρος παραβιάζει τον κανονισμό και τη δημοκρατική δεοντολογία ­– Να γίνει ορθή επανάληψη της πρόσκλησης και να προταχθεί το θέμα της καταδίκης των φασιστικών επιθέσεων

 Δήλωση Θανάση Πετράκου και Δημοσθένη Δρούγκα

 

 

Στη χθεσινή μας δήλωση, με την οποία καταγγείλαμε ότι ο Πρόεδρος του ΠεΣυΠ φάνηκε κατώτερος του θεσμικού του ρόλου και των περιστάσεων και συνέχισε την τακτική της υποβάθμισης του ΠεΣυΠ, τονίζαμε ότι ελπίζουμε οι λόγοι της μεθόδευσης να μη συζητηθεί και να μη βγει απόφαση για το θέμα της επανεμφάνισης των φασιστικών ομάδων και των επιθέσεών τους να είναι    οι ανωτέρω και όχι ότι δεν ήθελε ο Πρόεδρος και η Περιφερειακή Αρχή να συζητηθεί το θέμα.  «Να καταδικάσει το ΠΕΣΥΠ τις φασιστικές επιθέσεις»

Δυστυχώς η πρόσκληση που ήρθε για την επόμενη συνεδρίαση (Τετάρτη 13/10/2021) μας δημιουργεί την εντύπωση ότι η μεθόδευση έγινε με σκοπιμότητα, για να μην καταδικάσει το ΠεΣυΠ τις φασιστικές επιθέσεις και ιδιαίτερα επειδή η προτεινόμενη απόφαση ζητούσε την πολιτική καταδίκη για μια ακόμη φορά της παράταξης «Ελληνική Αυγή στην Πελοπόννησο», η οποία είναι βραχίονας της Χρυσής Αυγής καθότι ο εκπρόσωπος της στο ΠεΣυΠ  μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης , υπερψηφίζει  ότι προτείνει η Περιφερειακή Αρχή  .

Επειδή όμως ο κ. Πρόεδρος δεν έχει κανένα δικαίωμα να μην εντάσσει στη νέα Ημερήσια Διάταξη θέμα το οποίο έχει ψηφιστεί και έχει ενταχθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να γίνει άμεσα ορθή επανάληψη στην πρόσκληση και να ενταχθεί το θέμα: «Το ΠεΣυΠ καταδικάζει τις φασιστικές επιθέσεις».

Αποστέλλουμε επίσης την προτεινόμενη ενιαία απόφαση όλων των παρατάξεων που υπερψήφισαν την ένταξη του ανωτέρω θέματος στη συνεδρίαση της 6/10/2021 (στην προτεινόμενη απόφαση έχει ενταχθεί και τα προτεινόμενα από την «Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου»).

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: «Το  Περιφερειακό Συμβούλιο  Πελοποννήσου  με αίσθημα ευθύνης τονίζει ότι ένα χρόνο μετά την ιστορική καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που σήμανε τουλάχιστον την αρχή του τέλους της ατιμωρησίας της ναζιστικής εγκληματικής βίας στη χώρα μας, η ελληνική κοινωνία  είναι αντιμέτωπη με την επανεμφάνιση και την έξαρση φασιστικών επιθέσεων ενάντια σε δημοκράτες αντιφασίστες.

Μετά τις επιθέσεις φασιστών στα ΕΠΑΛ στον Εύοσμο και στη Σταυρούπολη στη Θεσσαλονίκη, οι φασίστες επιτέθηκαν την Κυριακή το πρωί  εναντίον μελών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στην  Ηλιούπολη της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 μέλη της ΚΝΕ  και στη συνέχεια το απόγευμα της Κυριακής επιτέθηκαν και τραυμάτισαν 3 ανθρώπους που συμμετείχαν σε συγκέντρωση  της ΚΕΕΡΦΑ   στο Νέο Ηράκλειο στην Αθήνα.

Όλα αυτά τα γεγονότα δεν είναι ούτε ” μεμονωμένα περιστατικά” , ούτε «απλοί τραμπουκισμοί και αντεγκλήσεις μεταξύ αντιφρονούντων». Είναι μια οργανωμένη, συστηματική, μεθοδευμένη και στηριζόμενη από πλήρεις δομές και εξοπλισμό εγκληματική δράση σε βάρος των αντιφασιστών και της αριστεράς, όπως και την περίοδο 2012 – 2013.

Απέναντι στην  επανεμφάνιση  της φασιστικής ακροδεξιάς, και πριν θρηνήσουμε νέα θύματα  το  Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου :

Καταδικάζει   με απόλυτη σαφήνεια  τις φασιστικές επιθέσεις  και την φασιστική ιδεολογία και δράση.  .

Καλεί την Ελληνική Πολιτεία (κυβέρνηση, αστυνομία, και Εισαγγελία να παρέμβουν άμεσα  και να πλήξουν στη ρίζα τους την αναγεννώμενη ναζιστική βία πριν αυτή  βάψει ξανά την ιστορία με αίμα. Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χ.Α. δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρξει άλλος νεκρός, όπως ο Λουκμάν και ο Παύλος  Φύσσας

Είναι κατηγορηματικά αντίθετο  με ανιστόρητες απόψεις  που επιχειρούν να εξισώσουν την εγκληματική ναζιστική βία με τον αντιφασιστικό αγώνα  , αναπαράγοντας την θεωρία των “δύο άκρων”  ή  απόψεις που μιλούν  για «εκατέρωθεν βία» και προκλήσεις από το αντιφασιστικό κίνημα επιχειρώντας  να εξισώσουν τους νοσταλγούς των ναζί με την αγωνιζόμενη κοινωνία ,γιατί αυτές οι απόψεις αθωώνουν ουσιαστικά τους εγκληματίες φασίστες.

Δεσμεύεται με όλες του τις δυνάμεις  να συμμετέχει στον αγώνα ενάντια σε κάθε προσπάθεια αναβίωσης, νομιμοποίησης και ανοχής του φασισμού  με την πεποίθηση ότι πριν ένα χρόνο κερδήθηκε μεν  μία μεγάλη μάχη  όμως  ο πόλεμος ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό συνεχίζεται  . Η πρόσφατη αλλά και παλαιότερη εμπειρία έχει δείξει ότι οι φασίστες δεν περιορίζονται σε πολιτική δουλειά και δεν σταματούν ούτε μπροστά σε νεκρούς.

Στηρίζει την  απόφαση της ΟΛΜΕ   να κηρύξει την 7 Οκτωβρίου ως ημέρα αντιφασιστικής δράσης σε όλα τα σχολεία  και καλεί  τους εκπαιδευτικούς  να πραγματοποιήσουν συζητήσεις με τους μαθητές, να αναδείξουν, τόσο μέσα από τα πρόσφατα γεγονότα όσο και μέσα από τα αδιαμφισβήτητα ιστορικά παραδείγματα, τις καταστροφικές συνέπειες του φασισμού και του ναζισμού στους λαούς όλου του κόσμου. Να προασπίσουν με τη στάση αυτή τις δημοκρατικές παραδόσεις του λαού μας  ώστε να μπει φραγμός στις φασιστικές αντιλήψεις και την πολιτική που τις εκτρέφει.

. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, συμπαραστεκόμενο στους μαθητές και τον αγώνα τους για σχολεία ανοιχτά, με ουσιαστικά μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία και αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καλεί τους νέους, τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς, συνολικά τον λαό να μη δείξουν καμιά απολύτως ανοχή και να απομονώσουν την εγκληματική ιδεολογία και δράση των ναζιστών, όποιο προκάλυμμα κι αν χρησιμοποιούν αυτοί.

Ταυτόχρονα καλεί την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η εγκληματική δράση αυτών των φασιστικών ομάδων που θέλουν να τρομοκρατήσουν το μαθητικό κίνημα και την εκπαιδευτική κοινότητα, γενικότερα όποιον ορθώνει ανάστημα απέναντί τους, να εντοπισθούν και να τιμωρηθούν οι πρωταίτιοι των προαναφερθέντων δολοφονικών επιθέσεων, να διερευνηθούν ευθύνες κρατικών μηχανισμών για την είσοδο των κουκουλοφόρων στο σχολικό συγκρότημα.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου εκφράζει την αντίθεσή του στη συνέχιση της συμμετοχής της παράταξης “Ελληνική Αυγή στην Πελοπόννησο” και του εκλεγμένου συμβούλου με αυτό το συνδυασμό στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ζητά από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία για την αποπομπή ή αναστολή της συμμετοχής της παραπάνω παράταξης και των μελών της από τα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια.

Η παράταξη αυτή αποτελεί τον “αυτοδιοικητικό βραχίονα” του “Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή” (η νεολαία της οποίας χειροκρότησε τις δολοφονικές επιθέσεις στη Σταυρούπολη), η οποία έχει κριθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ως εγκληματική οργάνωση και κορυφαία στελέχη της έχουν καταδικασθεί και έχουν εγκλεισθεί στις φυλακές για ποινικά κολάσιμες πράξεις.»