Πετράκος: Οφείλουμε να τιμήσουμε τον παγκόσμιο Έλληνα Γιώργο  Μπίζο

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 13:20

Ο Θανάσης  Πετράκος, Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου  και πρώην βουλευτής Μεσσηνίας, με επιστολή του προς το ΠεΣυ Πελοποννήσου, προτείνει απόδοση τιμής στον παγκόσμιο-όπως τον χαρακτηρίζει- Έλληνα, Γιώργο  Μπίζο, ο οποίος αγωνίστηκε για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΑΝ. ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΜΠΙΖΟΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕ.ΣΥ.Π. κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΑΝΤΖΟ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΠΑΝ. ΝΙΚΑ

ΘΕΜΑ: «ΝΑ ΤΙΜΗΘΕΙ  Ο  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΙΖΟΣ»

Κύριε Πρόεδρε ,

Κυριε Περιφερειάρχη

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Σήμερα (Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 ) η γη της μιάς  πατρίδας του παγκόσμιου Έλληνα του Γιώργο  Μπίζου η Νότια Αφρική τον δέχεται  να αναπαυθεί στα χώματα της. Η άλλη  του πατρίδα η Ελλάδα, η Πελοπόννησος, η Μεσσηνία, το Βασιλίτσι πρέπει να τον τιμήσουν όπως του αξίζει. Γιατί ο Γιώργος Μπίζος ητανενας Έλληνας που τίμησε τον Άνθρωπο και τις αξίες του όσο ελάχιστοι στον κόσμο. Δεν ήταν   τυχαίος ο Γιώργος Μπίζος. Ήταν πολύ σπουδαίος. Και γι’ αυτό οι απανταχού Έλληνες  πρέπει  αισθανόμαστε περήφανοι γι’ αυτόν. Υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των καταπιεσμένων Μαύρων.  Φίλος αδερφός και υπερασπιστής του Μεγάλου Νέλσον Μαντέλα .Δικηγόρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Δικηγόρος των αξιών που εξανθρωπίζουν τον άνθρωπο. Δίπλα στη μεγαλύτερη φυσιογνωμία του εικοστού αιώνα,  τον μεγάλο Νέλσον Μαντέλα, τον ηγέτη του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου.Για αυτό το θάνατο του τον ανακοίνωσε  με μεγάλη θλίψη ο  ίδιος ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής .Γιατί ο Γιώργος  Μπίζος δεν ήταν απλώς ο φίλος και ο δικηγόρος του Μαντέλα που τον γλύτωσε από τη θανατική καταδίκη. Ήταν ο   ασυμβίβαστος αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ο πολέμιος των φυλετικών διακρίσεων  και αρχιτέκτοναςτου συντάγματος της Νότιας Αφρικής που όχι μόνο αποκατέστησε τα καταπατημένα δικαιώματα της μεγάλης πλειοψηφίας αλλά και κατόρθωσε να φέρει τη συμφιλίωση σε μια χώρα όπου οι οπαδοί του απαρτχάιντ, οι ρατσιστές, οι βασανιστές και οι διώκτες των επαναστατών θα συμβίωναν και συμβιώνουν με τα θύματά τους στον ίδιο τόπο στην ίδια πατρίδα.

Σήμερα που ο  ρατσισμός φουντώνει παλι σε ολο το  κόσμο και τα ανθρώπινα δικαιωματα καταπατούνται είναι καιρός νομίζω να τιμήσουμε πραγματικά αυτό τον μεγάλο Έλληνα αποδεχόμενοι τις προτροπές και τις συμβουλές του. 

Οφείλουμε όμως και ως Περιφέρεια Πελοποννήσου σε   συνεργασία με το Δήμο  Πύλου-Νέστορος να τιμήσουμε τον ΜΕΓΑΛΟ αυτό συμπατριώτη  μας . Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη και τους αγώνες του για τα ανθρώπινα δικαιώματα προτείνουμε:  1. Να οργανώσουμε ενα Διεθνές Συνέδριο  στη Καλαμάτα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας για τα ανθρώπινα δικαιώματα υπο την αιγίδα της Προέδρου της Ελληνικής  Δημοκρατίας  2. Να χρηματοδοτήσουμε  ως Περιφέρεια  την δημιουργία του    Ανδριάντα  του και σε συνεργασια με το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας και με το Δήμο  Πύλου-Νέστορος να στηθεί στο  χώρο του    Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας  . Στις εκδηλώσεις αυτές να κληθεί ο Πρόεδρος της Νότιας  Αφρικής και ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Θανάσης  Πετράκος

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου