Πετράκος στη ΔΡΤ: «Είμαι εναντίον του μνημονίου στη Μεγαλόπολη, θα φτάσουμε το θέμα στη Βουλή» (ηχητικό)

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020 12:01

Ο επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης για τα «καυτά» θέματα της Μεγαλόπολης και του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Ο κ. Πετράκος δήλωσε πως είναι εναντίον του μνημονίου που υπογράφτηκε για το φυσικό αέριο στην Μεγαλόπολη, ενώ για το αεροδρόμιο είπε πως πρέπει να παραμείνει πολιτικό και μόνο και να αναπτυχθεί.Ο Θανάσης Πετράκος δήλωσε, μεταξύ άλλων, στον Δημήτρη Μανιατάκο:

Για το ζήτημα τηλεθέρμανσης και φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη: «Ήμουν στη Μεγαλόπολη σε προγραμματισμένες συναντήσεις . Είναι μεγάλο το θέμα στη Μεγαλόπολη. Προχωρήσαμε και σε μία διαδικτυακή εκδήλωση για τη Μεγαλόπολη το ξέρετε, την δείξατε, με μεγάλη επιτυχία. Οσο για το μνημόνιο το χαρακτηρίζω ως απαράδεκτο. Είμαστε εναντίον κάθε πρόθεσης να διακοπεί η τηλεθέρμανση. Πρέπει η μονάδα να λειτουργήσει και να ενισχυθεί η ΔΕΗ. Η πρότασή μας είναι καθαρή. Αν δεν αποτραπεί η απολιγνιτοποίηση τότε η μονάδα να μετατραπεί σε ΣΗΘΥΑ και η μονάδα 5 να λειτουργεί αδιάκοπα.

Πρέπει να επιμείνουμε το δίκτυο να πάει σε όλη την πόλη από μία δημόσια επιχείρηση που θέλει να είναι κερδοφόρα σε λογικά πλαίσια και όχι μία ιδιωτική που θα προσδοκά στο μέγιστο κέρδος. Αντί λοιπόν να πουν, έχουμε τηλεθέρμανση που είναι περιβαλλοντικά και οικονομικά καλύτερη, πάνε σε νέα έργα και αλλαγές που είναι και πιο ακριβές για τους καταναλωτές. Η πόλη βυθίζεται οικονομικά. Δίνουν προβάδισμα σε συγκεκριμένη εταιρεία να πάρει το δίκτυο για να έχει τον πρώτο ρόλο όταν και αν το αέριο προχωρήσει και σε άλλες πόλεις, όπως η Τρίπολη. Πολιτικά, καταλαβαίνω πως αυτό είναι το «deal».

Εμείς θα φέρουμε το ζήτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα προσπαθήσουμε να φτάσει και στη Βουλή. Για εμάς δεν είναι τελειωμένη και η υπόθεση με την απολιγνιτοποίηση».

Για το θέμα του αεροδρομίου Καλαμάτας και τον τουρισμό: «Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ζητάμε να είναι πολιτικό και να αναπτυχθεί με ευρωπαϊκούς πόρους.  Είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση και στην στρατικοποίηση του. Δεν πρέπει να ακυρωθεί ως πολιτικό αεροδρόμιο. Αν το πολιτικό αεροδρόμιο αναμειχθεί με εκπαίδευση στρατιωτικών κτλ τότε το μέλλον του αεροδρομίου θα είναι δυσοίωνο. Θα ακυρωθεί η περαιτέρω ανάπτυξή του και κατά προέκταση η ανάπτυξη του τουρισμού.

Για τις αποφάσεις του ΠΕΣΥ στο θέμα των αγροτών: «Έγινε σύμπλευση Νίκα και Τατούλη εναντίον των αγροτών. Ζητήσαμε συγκεκριμένα πράγματα και από κοινού αποφάσισαν. Εμμέσως πλην σαφώς ο Τατούλης του είπε πάμε μαζί όχι με τον αντιευρωπαϊστή τον Πετράκο. Τον προστάτεψε ο Τατούλης τον Νίκα. Εκαναν ότι μάλωναν και προχώρησαν αγκαλιά».