Το πετρέλαιο η πιο φθηνή λύση θέρμανσης – Διάθεση από 85-88 λεπτά το λίτρο (vid)

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 19:15

Το πετρέλαιο πρέπει να γνωρίζουν οι κυβερνώντες πως δεν είναι είδος πολυτελείας

Στην Α’ Ζώνη και όχι στη Β’ θα έπρεπε να είναι η Αρκαδία 40% μείωση στην κατανάλωση πετρελαίου κίνησης στην Αρκαδία.

Μόνο ένα πρατήριο έχει ανοίξει ενώ έχουν κλείσει πάρα πολλά

Είναι αδιανόητο να κλείσουν πρατήρια που πριν δεκαετίες έτυχαν νόμιμης αδειοδότησης

Γύρω στις 18 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου και στην Αρκαδία, με την τιμή, σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες, να κυμαίνεται στα 85-88 λεπτά ανά λίτρο. Ήδη, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος των Πρατηριούχων Αρκαδίας Τάσος Κακλαμάνος υπάρχουν παραγγελίες και σημείωσε πως “το πετρέλαιο είναι η πιο φθηνή λύση για θέρμανση, αρκεί να μην γίνεται κατάχρηση”.

Τόνισε, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα σε όσους κυβερνούν και λαμβάνουν τις αποφάσεις, πως το πετρέλαιο δεν είναι είδος πολυτελείας αλλά ανάγκης και επεσήμανε πως η Αρκαδία, λόγω του βαρύ χειμώνα που έχει, θα έπρεπε να είναι στην Α’Ζώνη και όχι στη Β’ Ζώνη που είναι τώρα.

Για το επίδομα θέρμανσης είπε πως δεν έχουν ενημέρωση ότι έχουν αλλάξει τα κριτήρια για τους δικαιούχους ενώ δήλωσε πως και τα ξύλα πλέον έχουν ακριβύνει ενώ είναι και δύσκολο να τα βρει κανείς.

Απαντώντας σε ερώτησή μας για το πώς έχει επηρεάσει η κρίση τον κλάδο των πρατηριούχων ανέφερε πως ήδη έχει μειωθεί κατά 40% η κατανάλωση στο πετρέλαιο κίνησης, όπως και στην βενζίνη, ενώ έχουν κλείσει πάρα πολλά πρατήρια στην Αρκαδία και έχει ανοίξει ένα μόνο.

Επιπλέον μίλησε και για το θέμα της νομιμότητας αρκετών πρατηρίων εντός της πόλης και επεσήμανε πως κάποτε τα πρατήρια αυτά είχαν πάρει νόμιμη άδεια βάσει του τότε ισχύοντος καθεστώτος και δεν μπορεί να έρχονται κάποιοι και να ζητούν να κλείσουν τα πρατήρια δεκαετίες μετά.

Διευκρίνισε πάντως πως υπάρχει η στήριξη από τις υπηρεσίες στο θέμα αυτό και τα μέτωπα ανοίγονται από πλευράς Κράτους θέλοντας να πετύχει συγκεκριμένους σκοπούς.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ.Κακλαμάνου στο βίντεο.