ΠΥ Πελ/σου | Απαγόρευση καύσης κλαδιών- πρόστιμα και αυτόφωρο για τους παραβάτες (vid)

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 22:32

700 φωτιές και 1500 καμμένα στρέμματα εκτός αντιπυρικής περιόδου

50 περιπτώσεις με πρόστιμα και αυτόφωρη διαδικασίαΑπό τις 15 Απριλίου έχει ξεκινήσει η εφαρμογή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου της απαγορευτικής διάταξης της Πυροσβεστικής για το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο και την καύση κλαδιών.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 ο Διοικητής των ΠΥ Πελοποννήσου Αθανάσιος Κολυβήρας πολλοί αγρότες κατά τη διαδικασία καύσης κυρίως κλαδιών ελαιώνων δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα με αποτέλεσμα η φωτιά να εξαπλώνεται σε παρακείμενες δασικές εκτάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως εκτός αντιπυρικής περιόδου από την 1η Νοεμβρίου μέχρι τέλη Μαρτίου είχαμε 700 πυρκαγιές και 1500 στρέμματα καμένης δασικής και αγροτικής έκτασης.

Ενώ έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα 50 περιπτώσεις στις οποίες έχει επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο για μη τήρηση των μέτρων προστασίας κατά τη διάρκεια καύσης κλαδιών ενώ έχει ακολουθηθεί και η διαδικασία του αυτοφώρου.

Ο κ. Κολυβήρας διευκρίνισε πως η αντιπυρική περίοδος ξεκινά κανονικά την 1η Μαΐου και τότε θα γίνουν και οι προσλήψεις των εποχικών πυροσβεστών, ενώ αυτό το διάστημα “τρέχουν” οι διαδικασίες ελέγχου και αυτοψίας σε δασικές εκτάσεις, όπου απαιτείται να γίνει διάνοιξη δασικών δρόμων, ενώ επεσήμανε πως σε κάθε περίπτωση είναι άριστη η συνεργασία με όλους τους φορείς και στο έργο τους συνδράμει και η Περιφέρεια και οι Δήμοι.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Κολυβήρα στο βίντεο.