Ποια σχολεία της Αρκαδίας συμμετέχουν στις εξετάσεις PISA

Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 08:43

Συνολικά πέντε σχολεία της Αρκαδίας συμμετέχουν στις εξετάσεις PISA, που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 18 Μαίου σε συνολικά 600 σχολεία όλης της χώρας.

Τα σχολεία που κληρώθηκαν στην Αρκαδία είναι το Γυμνάσιο Λεβιδίου, το Γυμνάσιο Τεγέας, το Γυμνάσιο Μεγαλόπολης και το Γυμνάσιο Τροπαίων, ενώ από τα Δημοτικά Σχολεία κληρώθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης.Συνολικά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχουν 35 σχολεία.

Τι είναι η “Ελληνική PISA”;

Πρόκειται για εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού και της Γ’ τάξης Γυμνασίου στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών, οι οποίες στοχεύουν στην έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών μας, σύμφωνα με τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα.

Ποιος ο στόχος των εξετάσεων αυτών

Ο στόχος τους είναι να βελτιωθεί το εκπαιδευτικό σύστημα βάσει συγκεκριμένων δεδομένων. Θα μάθουμε τι έχουν κατακτήσει οι μαθητές, τι έχουν κατανοήσει καλά από τα σχολικά εγχειρίδια και τι είναι εκείνο που τους δυσκολεύει και πόσο. Με τις πληροφορίες αυτές θα μπορέσουν να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις τόσο σε θέματα διδακτικής μεθοδολογίας όσο και στα Προγράμματα Σπουδών.

Να τονίσουμε πως οι εν λόγω εξετάσεις έχουν προκαλέσει την αντίδραση της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ καθώς και των κατά τόπους ΕΛΜΕ που έχουν προκηρύξει στάση εργασίας για την ημέρα που θα διεξαχθούν οι εξετάσεις.

Επιπλέον η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατέθεσε αγωγή κατά της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για την εν λόγω κήρυξη της στάσης εργασίας.