Πυκνές χιονοπτώσεις από αύριο το βράδυ στην Αρκαδία – Τι αναμένεται μέχρι τα Χριστούγεννα

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 20:38

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού την Πέμπτη-Παρασκευή στην Πελοπόννησο και στην Αρκαδία:

Μπορεί στο προηγούμενο άρθρο να υπήρχε σιγουριά για καλό καιρό με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή αλλά τα δεδομένα αλλάξανε άρδην και κρίναμε σκόπιμο να βγάλουμε νέα ενημέρωση για την αλλαγή αυτή του καιρού από την νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο η οποία δείχνει να είναι σοβαρή.Όσον αφορά την Τετάρτη 20/12/2017

Ο καιρός θα ξεκινήσει με κάποια συννεφιά το πρωί και ίσως μικρά ανοίγματα ενώ προς το μεσημέρι και το απόγευμα η συννεφιά θα είναι πυκνή σε όλο το νομό Αρκαδίας και στην Τρίπολη με αρκετό κρύο. Από αργά το απόγευμα και κυρίως το βράδυ θα αρχίζουν να εκδηλώνονται κάποιες βροχές η χιονόνερο στις θαλάσσιες- παραθαλάσσιες περιοχές μέχρι και τις πεδινές ,ενώ χιονοπτώσεις αρχικά ασθενείς-μέτρια έντασης (και αργότερα πιο πυκνές) θα αρχίσουν να εκδηλώνονται ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο εκτός από τα ορεινά ημιορεινά τμήματα του νομού ακόμα και πάνω από τα 700-800 μέτρα. Δεν αποκλείεται μέσα στην νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη να χιονίσει και στην Τρίπολη πρόσκαιρα πυκνά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί στα 2-3 μποφόρ.
Η θερμοκρασία από -2 με -3oC το πρωί και το μεσημέρι θα φτάσει τους 7-8oC.

Πέμπτη 21/12/2017

Άκρως χειμωνιάτικος ο καιρός την Πέμπτη με βροχές η χιονόνερο στα πεδινά τμήματα και χιονοπτώσεις αρκετά πυκνές σε όλα τα ορεινά τμήματα του νομού Αρκαδίας. Αξιόλογες ποσότητες χιονιού στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου καθώς και σε αρκετές ορεινές περιοχές πάνω από τα 1000-1100 μέτρα όπου θα ντυθούν στα λευκά . Καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας μέχρι αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι έντονα κατά τόπους.

(Δείτε τους αναλυτικούς χάρτες με τα υψόμετρα χιονόπτωσης στις περιοχές της Γορτυνίας-Κυνουρίας-περιοχές γύρω από το Αρτεμίσιο όταν θα ξεκινήσουν τα φαινόμενα γιατί κατά την διάρκεια της Πέμπτης και μέσα στην ημέρα οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν πάνω από τα 1000-1100 μέτρα και εκεί που χιόνιζε πιο χαμηλά θα το γυρίσει σε χιονόνερο-βροχή).

Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο.
Αργά το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα και ο καιρός θα κάνει «πρόσκαιρο διάλειμμα» .

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 4-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί το πρωί από 2oC εως 4oC το μεσημέρι.

Παρασκευή-Σάββατο 22-23/12/2017

Ο καιρός και πάλι θα είναι χειμωνιάτικος-μουντός με συννεφιά και κάποιες βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα ορεινά τμήματα πάνω από τα 1000-1100 μέτρα και πρόσκαιρα και λίγο χαμηλότερα. Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι έντονα κατά διαστήματα. Αξιόλογη χιονόστρωση θα έχουμε σε όλες τις ορεινές περιοχές και στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου ενώ στα πεδινά οι βροχές θα είναι έντονες με διάρκεια. Από το μεσημέρι του Σαββάτου ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα και τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Δείτε Live εικόνα από την πόλη της Τρίπολης

Νέα αλλαγή από το Σάββατο το βράδυ προς την Κυριακή.

Κυριακή 24/12/2017

Νέα μεταβολή του καιρού με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές πεδινές καθώς και ενίσχυση των βοριάδων. Χιονοπτώσεις αναμένονται και στην Τρίπολη, ενώ μέσα στην ημέρα ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Η Μεταβολή αυτή του καιρού μπορεί να έρθει και λίγο νωρίτερα (δηλαδή βράδυ Σαββάτου προς Κυριακή).

Την ημέρα των Χριστουγέννων 25/12/2017 φαίνεται να βελτιώνεται ο καιρός με αρκετή παγωνιά ,τσουχτερό κρύο και ασθενείς ανέμους. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει με καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας. Το μεσημέρι η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
Καλός θα είναι ο καιρός και την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων 26/12/2017 με νέα άνοδο της θερμοκρασίας, ηλιοφάνεια ασθενείς νότιους ανέμους και μαλακό καιρό.

Νεότερα δεδομένα σε νέο άρθρο μέχρι τα τέλη της εβδομάδας για τον καιρό λίγο πριν τα Χριστούγεννα (για να δούμε τι θα γίνει το βράδυ Σαββάτου προς την Κυριακή ή την Κυριακή όσον αφορά τις χιονοπτώσεις στην Τρίπολη κυρίως) και τάση του καιρού για την Πρωτοχρονιά.

Επιμέλεια: Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Ε.Μ.Υ.