Πιο κοντά η Αρκαδία στην Λακωνία: Εγκαινιάστηκε ο δρόμος Φωκιανός-Κυπαρίσσι (vids,ph)

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018 20:09

Αναδεικνύονται δύο από τα ομορφότερα παραλιακά μέρη της Περιφέρειας Πελοποννήσου- Πραγματικότητα ο ανατολικός άξονας

Ανακοινώθηκε από τον κ.Τατούλη η σύνδεση Πούλιθρα -ΦωκιανόςΓεώτρηση θα δώσει πόσιμο νερό στον Φωκιανό

Ένα σημαντικό οδικό τμήμα του ανατολικού άξονα (Δρόμος Μύλοι-Κυβέρι- Άστρος- Τυρός-Λεωνίδιο- Φωκιανός-Κυπαρίσσι), το τμήμα Φωκιανός -Κυπαρίσσι έχει δοθεί πλέον στην κυκλοφορία και, χθες, Κυριακή 2 Αυγούστου έγιναν τα εγκαίνια σε δύο λιτές τελετές, μία πάνω από τον όρμο του Φωκιανού και μία στην είσοδο του Κυπαρισσίου.

Ο κ.Τατούλης, αλλά και οι συνεργάτες του, καθώς και οι εκπρόσωποι των δήμων Νότιας Κυνουρίας και Μονεμβασίας, εξήραν την ολοκλήρωση του εν λόγω οδικού τμήματος, 20 χιλιομέτρων, προϋπολογισμού περίπου 12 εκατομμυρίων ευρώ. Ενός οδικού άξονα που είναι σύμφωνος με το ανάγλυφο της περιοχής, παρά τις ενστάσεις που υπήρξαν από “ανθρώπους που δεν είχαν σχέση με την περιοχή”, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Τατούλης, και που θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη τόσο της Αρκαδίας, όσο και της Λακωνίας.

Μάλιστα το τμήμα του δρόμου που εγκαινιάστηκε θα ονομαστεί με το όνομα ενός εκ των ανθρώπων που το είχαν οραματιστεί του ” Ηλία Κουνιά”, ο οποίος δεν βρίσκεται στη ζωή.

Επίσης ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε πως θα γίνει και σύνδεση των Πουλίθρων με τον Φωκιανό, αφού υπάρχει μία παλιά μελέτη, που θα επικαιροποιηθεί.

Να αναφέρουμε ακόμα πως η Κυριακή ήταν σημαντική μέρα για τον Φωκιανό και για έναν ακόμα λόγο. Η διόρυξη γεώτρησης ήταν επιτυχής και βρέθηκε μεγάλη ποσότητα νερού, που θα εξυπηρετήσει τους επαγγελματίες του Φωκιανού.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και δύο βίντεο με τα εγκαίνια σε Φωκιανό και Κυπαρίσσι.

Εγκαίνια δρόμου Φωκιανός-Κυπαρίσσι