«Πυράμια» Π. Άστρους: Παρουσίαση ημερολογίου για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης

Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020 11:34

Ο  ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ «ΠΥΡΑΜΙΑ» Παραλίου Άστρους, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσει το ημερολόγιο του 2021 με θέμα: «200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821».

Το ημερολόγιο, το οποίο είναι συλλεκτικό, περιέχει αναφορές σε όλα τα ιστορικά πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο κατά την Επανάσταση καθώς επίσης και στα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν, όχι μόνο στο Άστρος (σημερινό Παράλιο Άστρος) άλλα και στην ευρύτερη περιοχή, όπως Έναρξη Επανάστασης από τους Τσάκωνες στο Λεωνίδιο, Μάχη Βερβένων – Δολιανών, Άφιξη και υποδοχή του Δημ. Υψηλάντη, Β’ Εθνοσυνέλευση, Μάχη του Άστρους, κ. ά.Περιέχει τέλος και αναφορές στα πρώτα στάδια της δημιουργίας του Νέου Οικισμού του Άστρους (σημερινού Παραλίου Άστρους), το οποίο αποτελεί δημιούργημα της Επανάστασης και των Αδελφών Ζαφειρόπουλου.

Το Ημερολόγιο θα μπορείτε να το ξεφυλλίσετε τη Παρασκευή 7, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Αυγούστου, βραδινές ώρες, στην προβλήτα με το γκαζόν του λιμανιού Παραλίου Άστρους. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο