«Πυρετώδεις» οι εργασίες στα «Κλωνατζίδικα» για το Open Mall (+ph, vd)

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 13:24
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Η αλήθεια είναι ότι τόσο η πανδημία του κορωνοϊού, όσο και οι αντίξοες καιρικές συνθήκες του προηγούμενου διαστήματος στην Αρκαδική πρωτεύουσα, δεν έχουν αποτελέσει «εμπόδιο» στην ουσιαστική εξέλιξη των έργων που πραγματοποιούνται στο κέντρο της πόλης στα πλαίσια της υλοποίησης του Open Mall. Ένα έργο που σύμφωνα με τους ανθρώπους της Δημοτικής Αρχής, αλλά και στελέχη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, πρόκειται να αποτελέσει ένα έργο πνοής για την τοπική οικονομία και την αναβάθμιση της τοπικής αγοράς σε ένα σχετικά υποβαθμισμένο σημείο στο κέντρο της Τρίπολης.

Η κάμερα της Δημοτικής ραδιοφωνίας Τρίπολης με αφορμή την εξέλιξη των εργασιών πραγματοποίησε μια μικρή αυτοψία στο κέντρο της Αρκαδικής πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στα «Κλωνατζίδικα», όπου η μεγαλύτερη έκταση των πεζοδρόμων έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο. Έργα που μέσα σε αρκετά μικρό χρονικό διάστημα έχουν προχωρήσει ιδιαίτερα με τα πρώτα αποτελέσματα να αποτελούν ήδη γεγονός.Στον πεζόδρομο της Ερμού τη δεδομένη στιγμή πραγματοποιούνται χωματουργικές εργασίες, προκειμένου να τοποθετηθεί το όποιο αποχετευτικό δίκτυο ή οι όποιες σωληνώσεις θα πρέπει να υπάρχουν κάτω από τον πεζόδρομο, για να ακολουθήσει πολύ σύντομα η τσιμεντόστρωση. Σε όλα τα υπόλοιπα σημεία οι εργασίες βρίσκονται σε πιο προχωρημένο επίπεδο, καθώς η τσιμεντόστρωση έχει ήδη πραγματοποιηθεί στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας και πλέον αναμένεται να ξεκινήσει η τοποθέτηση των κυβόλιθων!

ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Το πρωί της Τρίτης (23/01) η τοποθέτηση κυβόλιθων ειδικά στον πεζόδρομο της Σμύρνης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί με το συγκεκριμένο σημείο να έχει μεταμορφώσει αισθητικά προς το καλύτερο! Ένα μικρό δείγμα της συνολικής εικόνας που θα παρουσιάζουν σε λίγο διάστημα τα «Κλωνατζίδικα»! Όσο περνάει ο καιρός και οι παρεμβάσεις και εργασίες ολοκληρώνονται, παρά την πρόσκαιρη ταλαιπωρία οι επαγγελματίες της περιοχής αναγνωρίζουν τη βελτίωση της γειτονιάς τους και κατανοούν σταδιακά τα οφέλη που μπορεί να αποδώσει η λειτουργία του Open Mall στις επιχειρήσεις τους και γενικότερα στην τοπική αγορά.

Σημαντικό γεγονός προκειμένου να δημιουργηθεί ένα «πρόσφορα έδαφος» προκειμένου οι επαγγελματίες και οι άνθρωποι του Επιμελητηρίου να προετοιμαστούν τους επόμενους μήνες για την β’ φάση υλοποίησης του Open Mall, που θα περιλαμβάνει και τις παρεμβάσεις στις προσόψεις των επιχειρήσεων και καταστημάτων.