Πυρκαγιά σε Κεραστάρι -Αραχαμίτες | Έκαψε 500 στρέμματα (ph)

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021 18:16

Περί τα 500 στρέμματα έκαψε η φωτιά μεταξύ Κερασταρίου-Αραχαμίτες, η οποία ξέσπασε από άγνωστη αιτία αργά το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Μαρτίου.

Η έκταση που κάηκε είναι δασική. Λόγω του ανέμου η φωτιά θεωρήθηκε επικίνδυνη και έλαβαν για την κατάσβεσή της ισχυρές δυνάμεις και επίγειες και εναέριες και υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση παρά το γεγονός ότι δεν βρισκόμαστε σε αντιπυρική περίοδο και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως.



Στην έκταση που κάηκε, η οποία να αναφέρουμε σε ευρύτερο επίπεδο, καίγεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις και θα μείνουν μέχρι και αύριο.

Ο Διοικητής των ΠΥ Πελοποννήσου Αθανάσιος Κολυβήρας που είχε και το συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης ζητά την προσοχή των πολιτών που προβαίνουν σε καύση ξερών κλαδιών, γιατί είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει η φωτιά. Για το λόγο αυτό πρέπει να λαμβάνονται μέτρα πρόληψης.

Να αναφέρουμε πως δεν είναι τυχαίο ότι καθημερινά σχεδόν γίνονται συλλήψεις για εξ αμελείας εμπρησμούς σε πολλές περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τελευταία περίπτωση στην Αρκαδία, στη Χώρα Γορτυνίας.

Δείτε φωτογραφίες της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 από την καμένη έκταση.