Πίσω, στην δεκαετία του….. 50 !!

Τρίτη, 11 Απρίλιος 2017 13:28

Στο σχολείο που πήγαινε ο 70χρονος παππούς τη δεκαετία το 1950, πηγαίνει και 10χρονος εγγονός του σήμερα.

Στο σχολείο που το 1950 έδιναν συσσίτιο στον παππού, στο ίδιο σχολείο σήμερα έν έτει 2017 και μετά από 70 σχεδόν χρόνια, μοιράζουν συσσίτιο στον ….εγγονό του !
Η πίκρα του παππού !

Η πίκρα της τρίτης ηλικίας σήμερα, δεν είναι που σιγά σιγά πλησιάζει προς την μεγάλη “έξοδο”.

Η μεγάλη και ατελείωτη πίκρα, που θα την πάρει και μαζί της, είναι που φεύγοντας βλέπει με τρόμο, αυτά που αφήνει πίσω της.

Αφήνει τον εγγονό της, να ζήσει σε μια κατεστραμμένη και χωρίς μέλλον χώρα !

Σε μία κατάσταση χειρότερη κι’ από εκείνης που βίωσε οι ίδιος και οι συνομήλικοί του, κι’ας ας γεννήθηκαν μέσα στα αποκαϊδια που είχαν αφήσει, όχι μόνο η φωτιά του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, αλλά και ο καταστροφικός εμφύλιος που ακολούθησε.

Ποιός φταίει για όλα αυτά ;

Φταίνε οι κυβερνώντες, φταίνε αυτοί που κατ’επανάληψη τους ψήφιζαν, αλλά φταίει και ο…..παππούς κι’ας μην τους ψήφισε ποτέ.

Φταίει, γιατί ενώ έβλεπε ότι οι πολιτικοί του, αντί να λύνουν τα προβλήματα, τα φτυάριζαν προς το μέλλον, εκείνος δεν μιλούσε.

Έβλεπε ένα σπάταλο κράτος να δανείζεται υπέρογκα ποσά που αντί να τα επενδύει παραγωγικά στο μέλλον των παιδιών του, τα έτρωγε σε μεζέδες και τα έπινε μπύρες και δεν ακούστηκε να φωνάξει, έστω μιά φορά…..μπάστα!

Αποτέλεσμα αυτής της προδοτικής νοοτροπίας των κρατούντων, είναι, το δημόσιο χρέος σήμερα να αποτελεί βουνό ανυπέρβλητο, οι δε παππούδες με την ανοχή τους, να έχουν υποθηκεύσει το μέλλον των επόμενων γενεών .

Ουσιαστικά έχουν φάει τις σάρκες των εγγονών τους.

Νικόλαος Η. Σκαντζός

Τα κείμενα που φιλοξενούνται στην ενότητα ΑΠΟΨΕΙΣ του παρόντος ιστοχώρου, δημοσιεύονται αυτούσια και εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους και όχι της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης ή της ΔΕΠΕ Τρίπολης.