Πλήγμα και στο Μαζικό Λαϊκό Αθλητισμό από την πανδημία του Κορωνοϊού (+vd)

Δευτέρα, 3 Μαΐου 2021 00:36

Η πανδημία του «κορωνοϊού» δεν άφησε ανεπηρέαστο όπως είναι γνωστό τον Ελληνικό αθλητισμό και από αυτόν δεν αποτέλεσε εξαίρεση ο λαϊκός μαζικός αθλητισμός και τους αγώνες Δρόμου που διεξάγονται πάρα πολλοί στη διάρκεια της χρονιάς σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Με αφορμή αυτή την κατάσταση που βιώνει η Ελληνική κοινωνία, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Τρίπολης κ. Παναγιώτης Παπαντωνίου, μίλησε στην κάμερα του DRT915.GR για το βαθμό που η πανδημία με τον κορωνοϊό επηρέασε τις διοργανώσεις και τους αθλητές.Σε ότι αφορά τις συμμετοχές σε αγώνες από τα μέλη του ΣΔΥ Τρίπολης ο κ. Παπαντωνίου σχολίασε ότι ένα από τα βασικά κίνητρα για τους ενεργούς δρομείς είναι η συμμετοχή σε διάφορους αγώνες ανά την Ελλάδα, με κύριο λόγο τη σωματική και ψυχική υγεία. Τονίστηκε ότι οι αγώνες είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, αν η πανδημία πήγε πίσω το συγκεκριμένο χώρο σε επίπεδο δραστηριοτήτων. Έγινε αναφορά για καλύτερη κατάσταση το 2020 καθώς υπήρξαν διαστήματα όπου έγιναν αρκετοί αγώνες (αρχές και μέσα του 2020). Το 2021 δεν έχει υπάρξει συμμετοχή σε κανέναν αγώνα, αφού συνεχώς αναβάλλονται ή ματαιώνονονται αγώνες.

Ο κ. Παπαντωνίου αναγνώρισε ότι κατά το παρελθόν διεξάγονταν επί σειρά ετών σημαντικοί αγώνες δρόμου με πολλές συμμετοχές, ωστόσο τα τελευταία χρόνια για διάφορους λόγους αυτοί εγκαταλείφθηκαν. Παράλληλα τόνισε ότι μίλησε με το Δήμαρχο Τρίπολης κ. Τζιούμη ο οποίος είναι θετικός στο να επανέλθει ο Κολοκοτρώνειος Δρόμος. Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι ένας σύλλογος όπως ο ΣΔΥ Τρίπολης με αρκετά μέλη τα τελευταία χρόνια δεν έχει ουσιαστική εκπροσώπηση σε σημαντικές διοργανώσεις ανά την Ελλάδα όπως ο Μαραθώνιος της Αθήνας. Γι’ αυτό γίνεται προσπάθεια από τη στιγμή που ανέλαβε το νέο ΔΣ του ΣΔΥ Τρίπολης να αναβαθμιστεί ο σύλλογος και να επανέλθει στα παλιά καλά επίπεδο και ακόμη καλύτερα. Η πανδημία όπως σημειώθηκε κράτησε πίσω τη διοίκηση από αυτό το εγχείρημα, αλλά εκφράστηκε η ελπίδα ότι σύντομα ο Αρκαδικός σύλλογος θα βρει και πάλι τα πατήματά του.