Πλήθος κόσμου συνέρευσε στο “1ο καρναβάλι Καλαμάτας!” (+φωτο)

Δευτέρα, 18 Μάρτιος 2013 16:50

Με το σλόγκαν: “Της αποκριάς η στράτα…πάει Καλαμάτα!” διοργανώθηκε, με τεράστια επιτυχία και συμμετοχή στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, το “1ο Καλαματιανό καρναβάλι”, βασισμένο στα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της περιοχής.

Από τις 7 έως τις 17 Μαρτίου διήρκεσαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου Καλαμάτας και κατά  τη διάρκεια του 10ημέρου, πραγματοποιήθηκαν  πολλά καρναβαλικά δρώμενα στα πλαίσια του παιχνιδιού του κρυμμένου θησαυρού, που για την Καλαμάτα είχε την ονομασία “Η πριγκίπισσα Ιζαμπώ και τα μυστικά της”. Η πριγκίπισσα Ιζαμπώ αποτέλεσε κυρίαρχο στοιχείο του Καλαματιανού καρναβαλιού και πρόκειται για ένα υπαρκτό πρόσωπο, το οποίο έζησε στην Καλαμάτα το 13ο αιώνα. Η φήμη της ξεπέρασε τα σύνορα της Μεσσηνίας, χάρις στο μυθιστόρημα – αριστούργημα του Άγγελου Τερζάκη: “Η Πριγκίπισσα Ιζαμπώ”.

Οι εκδηλώσεις της αποκριάς κορυφώθηκαν την Κυριακή 17 Μαρτίου με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην πλατεία της Καλαμάτας, την οποία παρακολούθησε και απόλαυσε – με σύμμαχο και τον καλό καιρό – πλήθος κόσμου. Η επιτυχία ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πλέον όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει εκδήλωση – θεσμό για την πόλη. Πλέον των 3.500 καρναβαλιστών (45 γκρουπ) με έξυπνα θέματα, ευφάνταστες στολές και 10 άρματα, πήραν μέρος στην πιο κεφάτη καρναβαλική παρέλαση και μετέδωσαν το κέφι και την ζωντάνια τους σε χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες που κατέκλυσαν κάθε σημείο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας και διασκέδασαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου κατέληξε η καρναβαλική πομπή και όπου στήθηκε ένα απίστευτο πάρτι!

Χορηγός επικοινωνίας του “1ου καρναβαλιού Καλαμάτας” ήταν η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, που από την πρώτη στιγμή στήριξε το θεσμό στα πρώτα βήματά του.

A.K.

(Οι φωτογραφίες είναι από messiniaportal.gr και messiniaradio.gr)