Ποδηλατοπορεία στο Ναύπλιο…

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 20:12

ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στις 22 Σεπτεμβρίου είναι η ευρωπαϊκή ημέρα της πόλης χωρίς αυτοκίνητο. Οι ποδηλάτες του Ναυπλίου δίνουν ραντεβού την Κυριακή 25/9/2011 στην Πλατεία Φιλελλήνων για μια ποδηλατοπορεία στην πόλη του Ναυπλίου. Η συνάντηση είναι στις 11.00 π.μ. για να κάνουμε αισθητή την παρουσία του ποδήλατου σε όλη την πόλη. Η σταθερή διεκδίκηση όλα αυτά τα χρόνια είναι η δημιουργία ποδηλατοδρόμων στην πόλη του Ναυπλίου, για την ασφαλή κίνηση των ποδηλάτων στην πόλη. Μια πόλη ιδανική για μετακίνηση με ποδήλατο και η λειτουργία δανειστικού ποδήλατου, όχι με την σημερινή του μορφή λειτουργίας.Δεν είναι δυνατόν μια πόλη σαν το Ναύπλιο, επίπεδη κατά το μεγαλύτερο τμήμα της, να έχει εξωφρενικά υπερβολική εξάρτηση από το αυτοκίνητο.  

Δεν μπορεί συνέχεια να μιλάμε και να μελετάμε που θα βρούμε νέους χώρους για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα όσο πιο κοντά γίνεται στους χώρους που έχουν ενδιαφέρον (π.χ ιστορικό κέντρο) και να μην μελετάμε πώς θα μπορούσε να κυκλοφορούν κάτοικοι και επισκέπτες με ποδήλατο στην πόλη. Δεν απαιτούνται έργα που χρειάζονται εκατομμύρια ευρώ αλλά απλές αλλαγές στην κυκλοφορία της πόλης για να αλλάξει η νοοτροπίας στην καθημερινή μας ζωή για μια πόλη πιο ανθρώπινη και φιλική προς όλους τους χρήστες της.  

Ραντεβού την Κυριακή 25/9 το πρωί με τα ποδήλατα μας και με κάθε τι που κάνει θόρυβο, για να ακούσουν περισσότεροι τα αιτήματα μας.

*Τα παιδιά κάτω τον 16 ετών να συνοδεύονται από γονείς.

Ποδηλάτες Ναυπλίου

Blog : http://www.podilates.tk/

Fb : Podilates Nafpliou