ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αγώνας ενάντια στην περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 10:36

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018, με πρωτοβουλία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συνάντηση Ομοσπονδιών του Δημοσίου (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Π.Ο.Ε.-ΥΠ.ΠΟ., Π.Ο.Ε.-Υ.ΕΘ.Α., Π.Ο.Τ.Κ.Ε.-Υ.ΕΘ.Α., Π.Ο.Ε.-Π.Φ.Υ., Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε., Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε., Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) με σκοπό τον συντονισμό της αγωνιστικής δράσης των εργαζομένων ενάντια στην περικοπή του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που μεθοδεύει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.

Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., έχει δεσμευτεί για την «…προσαρμογή του επιδόματος με τα ευρωπαϊκά δεδομένα έως τον Φεβρουάριο του 2019». Στην κατεύθυνση αυτή, συγκροτήθηκε Επιτροπή προκειμένου να εκδώσει πόρισμα για την αναμόρφωση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας κομμένο και ραμμένο προφανώς στα μέτρα της μνημονιακής και νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Μέχρι στιγμής, οι εργασίες της Επιτροπής και το πόρισμα της κρατούνται ως «επτασφράγιστο μυστικό» από τους εκπροσώπους των εργαζομένων.Στη συνεδρίαση των Ομοσπονδιών που έγινε, κοινή συνισταμένη όλων ήταν, πώς δεν θα γίνει δεκτή καμία περικοπή ειδικοτήτων που λαμβάνουν ήδη το επίδομα ή του ύψους του ποσού που αναλογεί σε κάθε ειδικότητα εργαζομένων.Αντίθετα, θα πρέπει βάσει των ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών εργασίας να ενταχθούν και άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Στη συνεδρίαση των Ομοσπονδιών του Δημοσίου αποφασίστηκε ως πρώτο μέτρο αντίδρασης στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις να πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018.

Τη στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. κομπάζει για δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζονται οι περικοπές, όταν μάλιστα, διαπιστωμένα το Δημόσιο αποτελεί τον χειρότερο εργοδότη στην τήρηση όσων προβλέπονται από τους νόμους για την Υγιεινή και την Ασφάλεια των εργαζομένων με συνέπεια σωρεία εργατικών ατυχημάτων πολλών εκ των οποίων θανατηφόρα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.