ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Η απρόκλητη αστυνομική βία δεν θα περάσει!»

Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021 15:27

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταδικάζει απερίφραστα την Αστυνομική βία που σημειώθηκε χθες στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

“Η απρόκλητη αστυνομική βία δεν θα περάσει! Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταδικάζει απερίφραστα την απρόκλητη Αστυνομική βία που σημειώθηκε χθες στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.Πολίτες ξυλοκοπήθηκαν αγρίως, μπροστά στα έκπληκτα μάτια συμπολιτών τους. Η Αστυνομία δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις για το απαράδεκτο συμβάν και κρύβεται πίσω από την Ε.Δ.Ε. που διέταξε, τη στιγμή που ολόκληρο το Πανελλήνιο είναι εξοργισμένο από τις εικόνες και το βίντεο του αδυσώπητου ξυλοδαρμού πολιτών στη Νέα Σμύρνη.

Βαρύτατες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία αντί να λάβει μέτρα ουσίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωναιού (COVID-19) και την στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.), καταφεύγει στην καταστολή και στην τρομοκρατία, δείχνοντας ανοχή σε τέτοιου είδους περιστατικά, όπως αυτό που συνέβη στη Νέα Σμύρνη. Μαζί της και τα γνωστά φερέφωνα, που θέλησαν να εμφανίσουν τα θύματα ως… θύτες.

Η βία είναι απολύτως καταδικαστέα. Τα φαινόμενα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας δεν γίνονται ανεκτά και δεν πρόκειται να περάσουν.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.”.