ΠΟΓΕΔΥ | Καταγγέλλει τον Περιφερειάρχη Πελ/σου για μετακόμιση εργαζομένων σε ακατάλληλο κτίριο

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 17:47

Να  τηρήσει τις υποχρεωτικές προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας των εργαζόμενων Υπαλλήλων ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα,  με αφορμή την μετακόμιση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Αρκαδίας. Μάλιστα η ΠΟΓΕΔΥ σημειώνει πως αν αυτό δεν γίνει τότε θα υπάρξει προσφυγή στη Δικαιοσύνη, αφού, όπως τονίζει χαρακτηριστικά “η ζωή είναι πολύτιμο αγαθό”.

 Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ

Ενημερωθήκαμε ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αρχές Οκτωβρίου έδωσε εντολή για τη μετακόμιση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αρκαδίας σε κτίριο όπου στεγάζεται ήδη η Διεύθυνση Κτηνιατρικής.

Το συγκεκριμένο κτίριο διαθέτει 10 μικρά γραφεία για να εργαστούν 3 Διευθυντές, 20 μόνιμοι υπάλληλοι και 15 εποχικοί. Υπάρχουν μόνο 3 τουαλέτες και δεν υπάρχει ασανσέρ για τον πρώτο όροφο όπου βρίσκονται τα 6 γραφεία. Είναι προφανές ότι ο χώρος δεν επαρκεί.

Η μεταστέγαση των Υπηρεσιών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με αυτές τις συνθήκες. Οι υπάλληλοι και οι πολίτες που εξυπηρετούνται καθημερινά δεν είναι πολίτες τρίτης κατηγορίας, για να στοιβάζονται σε ακατάλληλους χώρους.

Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί το σχέδιο με τις θέσεις εργασίας στο κτίριο που θα γίνει η μετακόμιση, αν και έχει ζητηθεί επανειλημμένα.

Ήδη από χθες, χωρίς καμία ειδοποίηση, μεταφορική εταιρεία αδειάζει τα αρχεία των Υπηρεσιών για να τα μεταφέρει σε ιδιωτικό της χώρο, αφού στο κτίριο που θα μεταφερθούνε δεν υπάρχουν ντουλάπες για τα αρχεία που χρησιμοποιούνται καθημερινά. Τα αρχεία αυτά περιλαμβάνουν προσωπικά δεδομένα τα οποία εκτίθενται, με κίνδυνο τη δημοσιοποίηση και παραποίησή τους.

Επειδή οι συνθήκες εργασίας προβλέπονται στους Νόμους και στο Σύνταγμα, ζητάμε από τον κύριο Περιφερειάρχη να τηρήσει τις υποχρεωτικές προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας των εργαζόμενων Υπαλλήλων.

Αν δεν τηρήσει τις διαδικασίες αυτές, θα ακολουθηθεί η Νομική και Δικαστική οδός από τα Γεωτεχνικά Σωματεία.

Η ζωή είναι πολύτιμο αγαθό.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ