Η νέα κυβέρνηση – Ποια είναι τα νέα πρόσωπα

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013 18:25

Το νέο κυβερνητικό σχήμα που προέκυψε από τον ανασχηματισμό και στο οποίο αναλαμβάνουν κυβερνητικό αξίωμα αρκετά νέα πρόσωπα, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. Ένας Αρκάς υπουργός πλέον στην κυβέρνηση (Αβραμόπουλος), μετά την αποχώρηση από το υπουργείο Υγείας του Ανδρέα Λυκουρέντζου, τη θέση του οποίου πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης έχει ως εξής:Υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο αριθμεί 41 στελέχη, εκ των οποίων τα 11 προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Λόγω της ανάληψης του ΥΠΕΞ από τον κ.Βενιζέλο, ο Δ. Αβραμόπουλος μετακινήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Π. Παπανιωτόπουλος στο υπουργείο Πολιτισμού.

Το κρίσιμο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το Υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ στο υπουργείο Εργασίας παραμένει ο Γ. Βρούτσης.

Υπουργός Ανάπτυξης παραμένει ο Κ. Χατζηδάκης, αλλά το κομμάτι των υποδομών, το οποίο αποσπάται από το πρώην υπερ-υπουργείο, αναλαμβάνει ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

Καμία αλλαγή δεν έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, όπου  παραμένει – όπως αναμενόταν – υπουργός ο Γ. Στουρνάρας, αναπληρωτής υπουργός ο Χρ. Σταϊκούρας και υφυπουργός ο Γ. Μαυραγάνης.

Υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ο Π. Καψής, ενώ κυβερνητικός εκπρόσωπος παραμένει ο Σ. Κεδίκογλου.

Αμετακίνητοι παραμένουν ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ.Τσαυτάρης, Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και Μακεδονίας-Θράκης Θ. Καράογλου και Επικρατείας Δ. Σταμάτης.