«Πολιορκία» χιονιά στην Τρίπολη!

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 09:46

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάζει ο καιρός σταδιακά, πρώτα από τις βραδινές ώρες απόψε Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου αρχικά με κάποιες βροχές οι οποίες κατά την διάρκεια της νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες πρόσκαιρα θα ενταθούν λίγο.

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου η μέρα θα ξεκινήσει με βροχές και αρκετά κλειστό καιρό ενώ προς το μεσημέρι η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά με αποτέλεσμα η βροχή σταδιακά να μετατραπεί σε χιόνι όχι μόνο στα ορεινά ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.Χιονόπτωση θα σημειωθεί και στην πόλη της Τρίπολης! Προς το απόγευμα και το βράδυ ό,τι πέφτει πλέον θα είναι χιόνι και τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα. Πυκνές χιονοπτώσεις και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Κυνουρίας και της Γορτυνίας.

Χιονόστρωση θα παρατηρηθεί στο μεγαλύτερο κομμάτι του νομού (συμπεριλαμβανομένης και της Τρίπολης) εκτός από τις πεδινές-θαλάσσιες παραθαλάσσιες περιοχές όπου θα εκδηλωθεί χιονόνερο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0οC μέχρι 3oC. Η μέγιστη θερμοκρασία θα σημειωθεί το πρωί ενώ η ελάχιστη το μεσημέρι-απόγευμα μέχρι και το βράδυ όπου θα πέφτει η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της ημέρας.

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου ο καιρός θα ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες χειμωνιάτικος με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα και στην πόλη της Τρίπολης με τάση γρήγορης εξασθένισης ήδη πριν το μεσημέρι (ίσως και νωρίτερα) όπου τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι το Σαββατοκύριακο βόρειοι βορειοανατολικοί θυελλώδεις στα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ. Ιδιαίτερη προσοχή στους ανέμους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1οC μέχρι 5oC.

Δείτε Live εικόνα από την πόλη της Τρίπολης. Κλικ πάνω στην εικόνα.

Επιμέλεια: Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5