Πορεία εμβολιασμών στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης (αριθμητικά στοιχεία)

Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021 20:28

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης και στοιχεία που δόθηκαν από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, στο Παναρκαδικό έχουν γίνει μέχρι και τις 8 Ιουνίου 20.089 εμβολιασμοί.

Εξ αυτών οι 18.676 αφορούν εμβολιασμούς με το εμβόλιο της pfizer και 585 με το εμβόλιο της Johnson & Johnson. Με το εμβόλιο της johnson, οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στις 7 Μαΐου.Στο νοσοκομείο λειτουργούν 5 εμβολιαστικές γραμμές (4 της pfizer και 1 της johnson & johnson).

Τα διάφορα διαδικαστικά προβλήματα λύνονται άμεσα μέσω της οργανωμένης συνδρομής του κεντρικού συστήματος help desk.

Οι ακυρώσεις είναι μηδαμινές, αφού σε σύνολο περίπου 370 προγραμματισμένων εμβολίων σε ημερήσια βάση, ακυρώνονται γύρω στα 10 με 15 ραντεβού, κυρίως για ιατρικούς λόγους (νόσηση με κορωνοϊό, λήψη αντιβίωσης, υψηλό INR κ.α), τα οποία όμως αναπληρώνονται άμεσα μέσω της λίστας αναμονής πολιτών και έτσι ο αριθμός παραμένει ο ίδιος.

Η προμήθεια των εμβολίων για την pfizer, γινόταν μέχρι πρότινος 2 φορές εβδομαδιαίως. Aπό τις αρχές του μήνα, η προμήθεια γίνεται μία φορά, λόγω των νεότερων οδηγιών που αφορούν τη διάρκεια ζωής του εμβολίου, που επιμηκύνθηκε στις 30 μέρες από 5 που ήταν αρχικά.

Όσον αφορά τα εμβόλια της johnson & johnson η προμήθεια γίνεται και εδώ σε εβδομαδιαία βάση.

Στο εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου, απασχολείται ένας σημαντικός αριθμός γιατρών, νοσηλευτών, καθώς και διοικητικοί υπάλληλοι, σε εναλλασσόμενες βάρδιες πρωί-απόγευμα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, το Σαββατοκύριακο και τις αργίες, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να μην επηρεαστεί η λειτουργία των υπόλοιπων τμημάτων του Νοσοκομείου.