Πώς να μη μας πάρει από κάτω η…ανεργία!

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ Η…ΑΝΕΡΓΙΑ!

Η μαυρίλα της άνεργης καθημερινότητας είναι ένας παράγοντας καταστολής της καλής ψυχολογίας, της καλής διάθεσης, των ονείρων και της δημιουργικότητας.



Δυστυχώς καθημερινά οι δείκτες της ανεργίας ανεβαίνουν επικίνδυνα, τα χρήματα λιγοστεύουν, οι ανάγκες μεγαλώνουν και ο άπλετος ελεύθερος χρόνος περνά δίχως να αξιοποιείται κατάλληλα. Οι απολύσεις, τα αχρησιμοποίητα πτυχία αλλά και τα αχρησιμοποίητα προσόντα πολλών νέων, ωθούν σε θυμό, στεναχώρια και απελπισία.

Παρακάτω θα επισημάνουμε κάποιους τρόπους ως προς το να κάνουμε τη περίοδο της ανεργίας λίγο πιο εποικοδομητική.

Πρώτος κανόνας είναι να σηκωθούμε από το καναπέ, από το κρεβάτι μας διότι δεν ωφελεί να καθόμαστε σπίτι μας, καθώς οι ευκαιρίες είναι έξω από τη πόρτα μας.

Η τηλεόραση που είναι η πηγή κακών και δυσοίωνων ειδήσεων θα πρέπει να κλείσει, διότι βοηθά στο να χαλάσει περισσότερο η ψυχολογία μας.

Καλό θα είναι να κανονίζουμε εξόδους με φίλους, με συγγενείς (όσο μπορούμε οικονομικούς σε αυτή τη δύσκολη περίοδο), γιατί μπορεί να ακούσουμε για κάποια δουλειά ή οτιδήποτε άλλο.

Όταν είστε στο σπίτι, περάστε την ώρα σας δημιουργικά και όχι με απραξία. Ασχοληθείτε με τις δουλειές του σπιτιού, με κάτι δημιουργικό, για να νιώσετε ότι προσφέρετε κάτι.

Ενημερωθείτε για τις πιθανές θέσεις εργασίας μέσω ιντερνετ, στείλτε βιογραφικά και φυσικά μην ξοδεύεται όλο το χρόνο σας σκεπτόμενοι την ανεργία σας, γιατί έτσι δε θα λυθεί  το πρόβλημα. Μην ξεχνάτε πως χρειάζεται πολύ ψάξιμο και δε θα πρέπει να σκύβετε το κεφάλι στις πολλές κλειστές πόρτες, κάποια στιγμή κάτι θα βρεθεί κατάλληλο για εσάς.

Συζητήστε ότι σας απασχολεί με τους δικούς ανθρώπους, διότι η δεύτερη γνώμη πάντα βοηθά, αλλά ποτέ μα ποτέ μην αφήσετε να επέμβει κάποιος τρίτος  στο πως θα ενεργήσετε στη ζωή σας.

Μην ξεχνάτε να περάσετε μια βόλτα από το ΟΑΕΔ γιατί ποτέ δε ξέρετε τι μπορεί να βρείτε. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε σεμινάρια του οαεδ τα οποία θα εμπλουτίσουν το βιογραφικό σας.

Τέλος κάντε έναν απολογισμό για τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα, τι δε πήγε καλά στη προηγουμένη δουλειά και τι πραγματικά θέλετε να κάνετε στη συνέχεια.

Φυσικά μη ξεχάσετε να διακωμωδήσετε λιγάκι την ανεργία σας, διότι δίχως χαμόγελο και αισιοδοξία για τα καλυτέρα, η ζωή δε περνά και κάνουμε κακό στον εαυτό μας.

Θέστε τους στόχους σας και κοιτάξτε  να πετυχαίνετε ένα την ημέρα, όχι παραπάνω, τα καλυτέρα θα έρθουν..

Πένυ Σπήλιου Δεληγιάννη

psdeliyiannis@hotmail.com

Προηγούμενο άρθροΦασολάκια; Ήρθε το καλοκαίρι…
Επόμενο άρθροΔιπλασιάζει το Μ.Κ της η “Αλφειός-Ρόδι ΑΕ”…