Πώς θα εορταστεί η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Τρίπολη

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 09:28

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, φέτος θα εορταστεί στην Τρίπολη ως εξής:

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 202011:00 → Συγκέντρωση στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων αντιπροσωπειών των μαθητών των σχολείων Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης, με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους και των Προσκόπων και Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού με τους βαθμοφόρους τους, όπου θα γίνει έπαρση της σημαίας, θα ψαλεί τρισάγιο και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

7:00 → Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών, με μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας.

10:30 → Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλέξανδρου. Μετά το τέλος της Δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, από τη Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού σχολείου Τρίπολης, κα Κυριακή Αρκαμούζη.

11:15 → Συγκέντρωση των επισήμων στο χώρο του μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.