Πως θα ψηφίσετε στις εκλογές της κεντροαριστεράς – Κάντε εδώ προεγγραφή – Δείτε τα εκλογικά κέντρα (vid)

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 18:33

Την προσεχή Κυριακή 12 Νοεμβρίου είναι ο α’ γύρος των εκλογών προκειμένου να αναδειχθεί ο πρόεδρος του νέου φορέα της Δημοκρατικής παράταξης ή της κεντροαριστεράς όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε τα τελευταία χρόνια. για την ανάδειξη του προέδρου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Υποψήφιοι για την ηγεσία είναι, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο πρώην πρύτανης του Οικονομικού πανεπιστημίου, καθηγητής Kωνσταντίνος Γάτσιος, ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης,  η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. & πρώην υπουργός Φώφη Γεννηματά, ο δημοσιογράφος κι επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο βουλευτής από την γειτονική Αργολίδα & πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης, ο δικηγόρος Απόστολος Πόντας, ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης και ο επικοινωνιολόγος και σύμβουλος στρατηγικής Δημήτρης Τζιώτης.Την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου θα διενεργηθεί β’ γύρος εφόσον κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει την προσεχή Κυριακή ποσοστό 50%+1 ψήφο και η επαναληπτική ψηφοφορία θα διεξαχθεί μεταξύ των δύο πρώτων του α’ γύρου των εκλογών, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στον β’ γύρο θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι ψήφισαν στον α’ γύρο.

Η ψηφοφορία την Κυριακή θα διενεργηθεί από τις 8:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ και μπορούν να ψηφίσουν όλοι οι πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών, μόνο με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο της χώρας, άσχετα που ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές, γεγονός που αποτελεί καινοτομία. Επιπλέον στις εκλογές μπορούν να ψηφίσουν και ομογενείς σε ειδικά εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στην Κύπρο, την Αυστραλία και αλλού.

Η διαδικασία των εκλογών 

Η εκλογική διαδικασία περιλαμβάνει το στάδιο της αρχικής εγγραφής όπου ερωτάται ο εκλογέας αν θέλει να ψηφίσει ως φίλος ή αν θέλει να συμμετέχει και μετέπειτα στις διαδικασίες για την ίδρυση του φορέα. Ανάλογα με την απάντηση που θα δώσει θα συμπληρώσει και την αντίστοιχη φόρμα. Ακολούθως θα πληρώσει το ποσό των 3,00 ευρώ και στη συνέχεια θα ψηφίσει. Προσοχή κατά την ψηφοφορία βάζετε μόνο ένα σταυρό προτίμησης δίπλα στο όνομα του υποψηφίου που θέλετε.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι δηλώσουν μόνο “φίλοι” έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν, τα στοιχεία τους όμως θα καταστραφούν δύο μήνες μετά τις εκλογές, ενώ όσοι δηλώσουν πως επιθυμούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την ίδρυση του φορέα, αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη του νέου κόμματος.

Δικαίωμα προεγγραφής ψηφοφόρων

Προκειμένου να μην υπάρξει ταλαιπωρία και μεγάλες ουρές και καθυστερήσεις στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής, η  Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών & Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ) δίνει το δικαίωμα προεγγραφής ψηφοφόρων με ειδική φόρμα που μπορούν να συμπληρώσουν όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν στην ιστοσελίδα της.

Όσοι προεγγραφούν και πληρώσουν με κάρτα τα 3,00 ευρώ μπορούν κατά την εκλογική διαδικασία να δείξουν στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής την απόδειξη πληρωμής και την ταυτότητά τους και αμέσως να  ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα χωρίς ταλαιπωρία και ουρές.

Κάντε την προεγγραφή σας πατώντας στον ΣΥΝΔΕΣΜΟ 

Πού λειτουργούν εκλογικά κέντρα

Εκλογικά κέντρα έχουν οριστεί σε 54 σημεία στην Πελοπόννησο. Στην Αρκαδία θα λειτουργήσουν δύο στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, στο Φιλοτεχνικό Όμιλο Λεβιδίου, στη Δημητσάνα, τα Τρόπαια, τον Τυρό, το Λεωνίδιο και το Άστρος.

Μπορείτε όμως να ψηφίσετε όπου θέλετε σε όλοι την χώρα και για διευκόλυνσή σας δείτε σε ποια σημεία σε όλη την Ελλάδα θα λειτουργήσουν την Κυριακή εκλογικά τμήματα

Η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης θα σας ενημερώνει με ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της  για όλες τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα των εκλογών στην Αρκαδία την προσεχή Κυριακή.

Τέλος αξίζει να δείτε ένα βίντεο για την εκλογική διαδικασία που ετοίμασε η ομάδα φίλων του υποψηφίου για την ηγεσία της κεντροαριστεράς Σταύρου Θεοδωράκη.

 

Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης