Εγκαινιάστηκε η έκθεση – τετραλογία του Δημήτρη Ταλαγάνη (+ph, vd)

ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Ακόμη μια αρκετά αξιόλογη έκθεση του γνωστού καλλιτέχνη Δημήτρη Ταλαγάνη εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τρίτης 18 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα Τέχνης ΚΟΥΡΟΣ στην Αρκαδική πρωτεύουσα. Η έκθεση με τίτλο «Πρόσωπον – Βλέμμα – Έρως – Μύθος» αποτελεί ουσιαστικά την αφετηρία ενός κύκλου εκθέσεων που αναμένεται το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθούν στην Τρίπολη και στο Ναύπλιο, με τίτλο «Ελλήνων Οδύσσεια – Τρίπολη, η δική μου Ιθάκη» και σηματοδοτεί τα 30 χρόνια λειτουργίας της αίθουσας τέχνης ΚΟΥΡΟΣ η οποία απαριθμεί πάνω από 250 εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής.

Μια έκθεση στην οποία παρευρέθηκαν αρκετοί φίλοι της τέχνης και του καλλιτέχνη, παρακολουθώντας από κοντά την για ακόμη μια φορά ξεχωριστή δουλειά του κ. Δημήτρη Ταλαγάνη. Μια εκδήλωση εγκαινίων της συγκεκριμένης έκθεσης στην οποία έγινε αναφορά στην 30χρονη προσφορά της Αίθουσας Τέχνης ΚΟΥΡΟΣ και στην αναγκαιότητα της διατήρησης της ως σημαντικού «πνεύμονα» έκφρασης, προβολής και ανάδειξης της τέχνης στην Τρίπολη.



Αξίζει να σημειωθεί πέρα από τον καλλιτέχνη κ. Δημήτρη Ταλαγάνη μίλησαν τόσο η κα Νικολέττα Πλατανίτη, Διευθύντρια παραρτήματος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Αρκαδία, όσο και ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο πολιτισμολόγος, κ. Παναγιώτης Πιτερός.

Ταλαγάνης: «Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το όραμά μας για την Τρίπολη»

Ο κ. Ταλαγάνης αναφερόμενος στη συγκεκριμένη έκθεση η οποία αποτελεί «ένα μικρό προοίμιο» όπως χαρακτηριστικά τόνισε δύο μεγάλων εκθέσεων με μεγάλα έργα που θα πραγματοποιηθούν στο Ναύπλιο και στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στο Αποστολουπούλειο Πνευματικό Κέντρο τον προσεχή Νοέμβριο και Δεκέμβριο αντίστοιχα, που αποτελεί ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Καζαντζάκη και τον Καβάφη, αφιέρωμα στη μνήμη του μεγάλου Κύπριου-Έλληνα σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη.

ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Ο κ. Ταλαγάνης χαρακτήρισε την Αίθουσα Τέχνης Κούρος ένα πολύ σπουδαίο πολιτιστικό κύτταρο και εξέφρασε την αναγκαιότητα ένας τέτοιος χώρος να παραμείνει «ζωντανός» και τα επόμενα χρόνια στην Αρκαδική πρωτεύουσα. Στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι Έλληνες και Αρκάδες δεν γνωρίζουμε την ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης και της πόλης της Τρίπολης.

«Η Τρίπολη εκμεταλλευόμενη την ιστορίας της θα μπορούσε να είχε γίνει ένα πολύ σπουδαίο κέντρο» πρόσθεσε ο καλλιτέχνης και συνέχισε λέγοντας: «Αυτή η πόλη που γνώρισα την δεκαετία του ’50 είναι η πόλη που με εμπνέει. Δεν υπάρχει αυτή η πόλη για μένα και εκείνο που εμένα γοητεύει είναι να μπορώ να προσεγγίσω αυτή την πόλη όπως θα πρέπει να είναι μετά από 50, 70, 80, 100 χρόνια». Ο κ. Ταλαγάνης ζήτησε από όλους να ενδιαφερθούν γι’ αυτή την πόλη για το πώς θα πρέπει να είναι μετά από χρόνια, επαναπροσδιορίζοντας το όραμα μας για το ποια πρέπει να είναι αυτή η πόλη!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΛΑΓΑΝΗΣ | ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

Προηγούμενο άρθροΔημοτικό Συμβούλιο | Εγκρίθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Άλωσης
Επόμενο άρθρο17ο Πανελλήνιο Λειτουργικό Συμπόσιο Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων στην Αρχαία Κόρινθο