Πράκτορες τουρισμού από την Ολλανδία επισκέφτηκαν τη Γορτυνία (ph)

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019 18:40

Δεκατέσσερες γυναίκες από την Ολλανδία, που έχουν τουριστικά πρακτορεία, επισκέφτηκαν τη Δημητσάνα την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, 3 και 4 Οκτωβρίου.

Το ταξίδι τους οργανώθηκε απο τη Δ/νση Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον Ε.Ο.Τ.Στη Δημητσάνα και στα γύρω χωριά και μονοπάτια όπου περιηγήθηκαν, τη φιλοξενία είχε αναλάβει ο Δήμος Γορτυνίας σε συνεργασία με φορείς της περιοχής.

Όσον αφορά στη Δημητσάνα, έκαναν βόλτα στα καλντερίμια της και ξεναγήθηκαν στους μοναδικούς θησαυρούς της Βιβλιοθήκης της από την κα Δέσποινα Καραφώτη.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, όπου ξεναγήθηκαν από την Ήρα Παπαδοπούλου.

Στην επιστροφή τους, δοκίμασαν τσίπουρο από το Παλιοχώρι και φέτα από το Ελληνικό, μια έκπληξη που τους προσέφερε δωρεάν το “Κάτω από το Ρολόι”.

Φυσικά γεύθηκαν παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά στις τοπικές ταβέρνες και στον ξενώνα στον οποίο διανυκτέρευσαν από τους οποίους έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι.

Κατά την επίσκεψή τους είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για τις τουριστικές προοπτικές του τόπου μας με τον Αντιδήμαρχο και αρμόδιο για θέματα τουρισμού Δημήτρη Καζά και την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αγγελική Μπίρη.

Ευχαριστούμε τον κ. Γιώργο Καραγιάννη της ΚΟΙΝΣΕΠ 5ΕΝΤΕ για τις ωραίες φωτογραφίες του!

(από σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Κώστα Λάμπρου.