“Πράσινο φως” για την ανάπλαση της πλατείας Αγίου Βασιλείου – Κ.Τζιούμης: “Εμβληματικό έργο – Προσδοκούμε να παραδοθεί το 2023 στους πολίτες” (ph/vid)

Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021 10:39

Νίκας σε Δημάρχους: “Είναι δικά σας τα έργα, δεν μπορεί κανείς να σας τα πάρει” 

Μπήκαν οι υπογραφές για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της ανάπλασης της πλατείας Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη – “Εμβληματικό έργο για την πόλη της Τρίπολης”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης…Στην υπογραφή της ένταξης στο ΕΣΠΑ σημαντικών έργων για Δήμους της Πελοποννήσου προχώρησε σήμερα (05/04) ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Νίκας.

Ο κ.Νίκας μιλώντας στους Δημάρχους που βρέθηκαν στην έδρα της Περιφέρειας για να παρακολουθήσουν από κοντά την υπογραφή των έργων, τόνισε: “Και εγώ Δήμαρχος αισθάνομαι μετά από 13 χρόνια θητείας στην Καλαμάτα. Τα έργα είναι δικά σας, όχι της Περιφέρειας. Εμείς είμαστε διαχειριστές των χρημάτων και κάνουμε κατανομή πόρων σε συνεννόηση μαζί σας. Δικά σας είναι τα έργα. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι γρήγορη απορρόφηση των πόρων και ποιοτικά έργα. Ποτέ δεν θα έρθω στους Δήμους σας για να πω πως εγώ σας έδωσα χρήματα ή πως εγώ έκανα ένα έργο που εσείς μελετήσατε. Εμείς είμαστε η υποστήριξη σας.  Ο Δήμαρχος επέβλεψε, μελέτησε, μόχθησε και το έργο είναι δικό του”

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Βερούτης, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Ως περιφέρεια Πελοποννήσου θα είμαστε δίπλα σας όπου μας ζητήσετε την βοήθεια μας, προκειμένου να προχωρήσουμε άμεσα και γρήγορα στην υλοποίηση των έργων”.

Ο κ.Ψαράκης προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχή, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Αισθανόμαστε μια ικανοποίηση ως άνθρωποι με την ένταξη τέτοιων σημαντικών έργων. Στα επόμενα δυο χρόνια θα δούμε και τους καρπούς μπροστά στα μάτια μας. Συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό. Είμαστε κοντά σας για ότι μας χρειαστείτε”.

Ακολούθησε η υπογραφή των έργων από τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, που αφορούσαν σε Δήμους της Πελοποννήσου. Ανάμεσα στα έργα ήταν και η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη. “Είναι δικά σας τα έργα, δεν μπορεί κανείς να σας τα πάρει”, επανέλαβε ο Περιφερειάρχης.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κώστας Τζιούμης παίρνοντας τον λόγο ανέφερε μεταξύ άλλων: “Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τον Δήμο Τρίπολης, καθώς υπεγράφη η ένταξη του έργου της ανάπλασης της ιστορικής πλατείας Αγίου Βασιλείου, ένα εμβληματικό έργο για την πόλη μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη που υπέγραψε, τον προϊστάμενο και όλους τους υπαλλήλους της διαχειριστικής αρχής, καθώς και όλους τους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου. Προσδοκούμε να ολοκληρωθεί αυτό το έργο χωρίς προβλήματα και το 2023 να παραδοθεί στους πολίτες της Τρίπολης”

Ακολούθησαν δηλώσεις και από τους λοιπούς Δημάρχους για τα έργα που εντάχθηκαν και αφορούν στους Δήμους τους.

Δείτε την δήλωση Τζιούμη (από το λεπτό 08:00 και μετά..)