“Προχωρά” η δημιουργία Πανεπιστημιακού campus στην Τρίπολη (video)

Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 12:36

Η δημιουργία Πανεπιστημιακού campus στο χώρο του παλαιού ψυχιατρείου ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Κατσής, ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, κ. Τζανής και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Βλάσης.

Τόσο ο κ. Πρύτανης, όσο και ο Διοικητής του Νοσοκομείου, αναφέρθηκαν στον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν οι ενέργειές του Υφυπουργoύ Εξωτερικών, κ. Κώστα Βλάση, προκειμένου να υπάρξει η Κ.Υ.Α. μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων.Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής τόνισε: «Είναι μία θετική εξέλιξη. Υπάρχει άψογη συνεργασία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου.

Το επόμενο βήμα είναι να μετουσιωθεί ο χώρος σε χώρο Πανεπιστημιακού campus. Πρέπει να συνταχθεί μελέτη για την πανεπιστημιούπολη και στη συνέχεια να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με την προμελέτη θα χρειαστούν 20 με25 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι εκπτώσεις. Η χρηματοδότηση δεν είναι ανάγκη να είναι από μία πηγή.»

Από την πλευρά του, ο κ. Βλάσης τόνισε πως έπραξε το αυτονόητο για τον τόπο του. Αναφέροντας πως τώρα ξεκινάει η προσπάθεια για την εξεύρεση πόρων προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το πολύ συμπαντικό έργο.

Η ΚΥΑ ήταν μια διαδικασία που όσο εύκολη και να φαίνεται ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Με επίπονη προσπάθεια, φάνηκε ότι δεν θα κάναμε ποτέ πίσω.

Τώρα πλέον προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι να βρούμε τα χρηματικά εργαλεία. Δεν μπορεί η μοναδική μεγάλη επένδυση στην Αρκαδία να είναι μόνο ο Αστέρας. Θέλουμε αυτός ο τόπος να αποτελέσει πυρήνα μεγάλων δραστηριοτήτων, όπως το εργοστάσιο του κ. Δέμου που θα ξεκινήσει στο τέλος του χρόνου, αλλά και το μεγάλο όραμα να φτιάξουμε ένα μεγάλο κάμπους με έδρα την Τρίπολη.

Ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κ. Αναστάσιος Τζάνης τόνισε ότι «Μετά από εντατικές προσπάθειες, ένα όνειρο αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Η δημιουργία ενός σύγχρονου πανεπιστημιακού κάμπους με την οριστική μεταβίβαση του παλιού Ψυχιατρείου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.