“Προχωρά” η δημιουργία του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στη Σπάρτη

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 19:12

“Πολύ γρήγορα θα εξασφαλίσουμε την υλοποίηση της μεγάλης οφειλής που έχει η σύγχρονη Ελληνική Πολιτεία απέναντι στην μεγάλη πόλη της Αρχαίας Ελλάδας την Σπάρτη” τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την παρουσίαση της μουσειολογικής προμελέτης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Με δεδομένη πλέον τη μουσειολογική προμελέτη από το Υπουργείο Πολιτισμού, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα προχωρήσει ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για τη δημιουργία του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στη Σπάρτη, το οποίο θα πρέπει να λειτουργήσει με το θεσμικό πλαίσιο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Ακρόπολης.«Χαίρομαι ιδιαίτερα, που μία προσπάθεια πολλών ετών, είναι κοντά στο να βρει την λύση της» τόνισε ακόμη ο κ. Τατούλης, σημειώνοντας ότι η αφετηρία του σπουδαίου αυτού εγχειρήματος χρονολογείται στη θητεία του στο Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς εκείνη την περίοδο εξασφαλίστηκαν όλες οι απαραίτητες συνθήκες και τα χρήματα για να αγοραστεί το οικόπεδο.

Η προσπάθεια αυτή χρειάζεται μεγάλη υπομονή και πάνω από όλα εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, σημείωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης και υπογράμμισε ότι κανένας δεν διερωτήθηκε που βρέθηκαν τα 2,7 εκ. ευρώ που χρειάστηκαν για την προμελέτη.

«Αναφέρομαι σε αυτούς που έλεγαν παλιότερα ότι ήταν έτοιμοι για μελέτες και αποδείχθηκε περίτρανα πώς ήταν λόγια του αέρα. Σημασία έχει πλέον πώς όλοι ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Δεν χρειάζονται αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες και επειδή ο δρόμος είναι μακρύς δεν χρειάζεται κάποιοι να βγαίνουν μπροστά για να έχουν ίδιο όφελος. Είναι μία προσπάθεια που χρειάζεται την συμμετοχή όλων μας, γιατί τα χρήματα που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί το Μουσείο ξεπερνούν τα 20 εκατ. Ευρώ».