Προχωρούν οι εργασίες συντήρησης στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο και την πλατεία Κολοκοτρώνη

Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 12:12

Προχωρούν με εντατικό ρυθμό από το Δήμο Τρίπολης, οι εργασίες επισκευής και συντήρησης του Μαλλιαροπουλείου Δημοτικού Θεάτρου και της πλατείας Κολοκοτρώνη.

Συνεργεία του Δήμου Τρίπολης ολοκληρώνουν τις εργασίες αποψίλωσης των προβληματικών επιχρισμάτων και των φθορών που υπάρχουν στο θέατρο και ακολουθούν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης, κυρίως στην πρόσοψη και την στέγη του κτηρίου.Το Μαλλιαροπούλειο είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά κτήρια της Τρίπολης, που ολοκληρώθηκε η αναστήλωση και αναπαλαίωσή του πριν από περίπου 11 χρόνια, όμως από τότε μέχρι και σήμερα ουσιαστικές εργασίες συντήρησης του κτηρίου δεν είχαν πραγματοποιηθεί.

Αξίζει δε να επισημάνουμε ότι η συντήρηση του κτηρίου αποτελούσε δέσμευση για τον ίδιο το δήμαρχο Κώστας Τζιούμης, αφού ως επικεφαλής παράταξης την προηγούμενη πενταετία είχε επισημάνει και ζητήσει πολλές φορές, να καθαριστεί και να συντηρηθεί το κτήριο, αλλά δεν είχε γίνει. Η αγωνία του για το κτήριο ήταν τέτοια, που έφτασε στο σημείο και σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου είχε παρουσιάσει και φωτογραφίες με συσσωρευμένα σκουπίδια στην στέγη. Σήμερα λοιπόν, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και σύντομα θα ολοκληρωθούν.

Εν τω μεταξύ από χθες ξεκίνησαν και εργασίες συντήρησης στο κηπάριο της πλατείας Κολοκοτρώνη. Συνεργεία του Δήμου αφαίρεσαν το προβληματικό από την φθορά του χρόνου κράσπεδο με τα κάγκελα στο κηπάριο που βρίσκεται στο κέντρο της πλατείας και από νωρίς το πρωί σήμερα συνεχίζουν τις εργασίες με κατασκευή νέου, ενώ θα ακολουθήσει και καλλωπισμός των δένδρων και των λουλουδιών του κήπου.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η πλατεία Κολοκοτρώνη, που συναντά κανείς μπαίνοντας προς το κέντρο της πόλης, είναι μια πλατεία που για δεκαετίες δεν είχε γίνει καμιά ουσιαστική εργασία, με εξαίρεση προ έντεκα ετών την αλλαγή των τεσσάρων φωτιστικών στύλων (επί δημαρχίας Αλέκου Κοτσιάνη, από τον τότε αντιδήμαρχο Ηλία Κούρο), και είναι αναγκαίο πλέον να σχεδιαστεί η ανάπλασή της, μιας και αποτελεί τη βιτρίνα της πόλης. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι την ανάγκη αυτή συμμερίζεται η δημοτική αρχή, αφού μιλώντας την περασμένη εβδομάδα  στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, ο κ. Τζιούμης αποκάλυψε ότι έχει υποβληθεί πρόταση στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, για την χρηματοδότηση σύνταξης μελέτης ανάπλασης της πλατείας Κολοκοτρώνη.

Τέλος να υπογραμμίσουμε και το γεγονός ότι σημαντικό μέρος των εργασιών συντήρησης του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου και εξ’ ολοκλήρου οι εργασίες στην πλατεία Κολοκοτρώνη πραγματοποιούνται από τα συνεργεία του Δήμου Τρίπολης.