Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Ψάχνει εξιλαστήρια θύματα τους υγειονομικούς για να ρίξει την ευθύνη διασποράς της νόσου”

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 23:29

Για … “μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας και του ΕΟΔΥ στο Νοσοκομείο της Τρίπολης” κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κ. Γιαννάκος, με αφορμή το πρόστιμο 300 ευρώ σε τρεις υγειονομικούς επειδή δεν φορούσαν μάσκα.

Γράφει: “Χθες πρωί η αστυνομία, με κάποιον του εοδυ, έκαναν έλεγχο εντός του Νοσοκομείου Τρίπολης. Βρήκαν τρεις υγειονομικούς υπαλλήλους
χωρίς μάσκα και τους επέβαλαν πρόστιμο από 300 ευρώ στον καθένα. Οι τρεις Συνάδελφοι δεν ήταν σε επαφή με ασθενείς.
Λαμβάνουν από το Νοσοκομείο μια μάσκα το οκτάωρο η οποία δεν αντέχεται λόγω υγρασίας να φοριέται συνεχώς όλο το οκτάωρο.
Δεν ξέρουμε πραγματικά τι θέλει τώρα να αποδείξει ο εοδυ.
Ψάχνει εξιλαστήρια θύματα τους υγειονομικούς για να ρίξει την ευθύνη διασποράς της νόσου. Να πουν ότι εμείς ευθυνόμαστε που αρρωσταίνουμε απο κορονοίό. Την ώρα που πέντε υγειονομικοί νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και δίνουν μάχη για τη ζωή τους.
Ο ΕΟΔΥ δεν μας έστελνε ως πρόβατα επί σφαγή σε περιστατικά κορονοϊού χωρίς μάσκες με οδηγίες για να καλύψουν τις ελλείψεις.
Δεν είδαμε να δείξουν την ίδια ευαισθησία για τον στέλεχος της διοίκησης του Νοσοκομείου Τρίπολης. Γύρισε την Δευτέρα από άδεια δεν έκανε τεστ όπως κάνουμε εμείς οι κοινοί θνητοί υγειονομικοί. Ένοιωσε αδιαθεσία έκανε τεστ την Τρίτη βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, αφού ήρθε σε επαφή με πολλούς στο Νοσοκομείο.
Αλήθεια πόσα 300αρια επέβαλαν στη Μύκονο και αλλού.
Ντροπή …. Τι θέλουν να αποδείξουν.
Δεν υπάρχει διοίκηση στο Νοσοκομείο να επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις αν πρέπει;Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ”