Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ ο Σταύρος Κουκάκης!

Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 08:35

Μπορεί επίσημα να μην έχει εκδοθεί ακόμη κάποια ανακοίνωση, αλλά αποτελεί είδηση ότι ο νέος Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ αποτελεί ο επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος της Ένωσης και Τριπολίτης Σταύρος Κουκάκης. Τις προηγούμενες ώρες στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες από τις οποίες αναδείχθηκε νέος Πρόερος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου ο Σταύρος Κουκάκης.

Την είδηση επιβεβαιώνει ο ίδιος μα ανάρτηση φωτογραφιών στην προσωπική του σελίδα στο facebook με το ΔΣ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και τις λίγες αλλά ουσιώδεις λέξεις που ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Πρόεδρος ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ! Μεγάλη τιμή, βαριά ευθύνη!».Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ένα κεφάλαιο αλλάζει στο χώρο του μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ τουλάχιστον σε διοικητικό επίπεδο. Ένας άνθρωπος που διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ένωσης ο κ. Γιάννης Κουτραφούρης, δίνει τη θέση του σ’ έναν νεότερο άνθρωπο του τοπικού μπάσκετ αλλά παρ’ όλα αυτά ιδιαίτερα έμπειρο στο χώρο από διάφορα πόστα, όπως ο Σταύρος Κουκάκης.

Ο Σταύρος Κουκάκης από πολύ μικρή ηλικία βρέθηκε μέσα στα γήπεδα του μπάσκετ ως αθλητής σε διάφορες ομάδες όπως η ΑΕΚ Τρίπολης και ο ΣΕΦΑ Αρκαδικός. Στη συνέχεια και σε νεαρή ηλικία άφησε την ενεργό δράση ως αθλητής και υπηρέτησε το άθλημα από το χώρο της δημοσιογραφίας καλύπτοντας όλα τα μικρά και μεγαλύτερα γεγονότα των προηγούμενων ετών, ενώ δεν άργησε να αναλάβει και ενεργό ρόλο στα διοικητικά του αθλήματος, καθώς από νεαρή ηλικία αποτέλεσε Αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» τους προηγούμενους μήνες, η διάδοχη κατάσταση έδειχνε έστω και παρασκηνιακά έδειχνε να έχει δρομολογηθεί σε σημαντικό βαθμό. Φαινόταν ότι ο κ. Γιάννης Κουτραφούρης είχε πάρει την απόφαση να δώσει τη θέση του ως Πρόεδρος της Ένωσης σ’ ένα νεότερο πρόσωπο που αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι του ΔΣ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ενδεχομένως να είχαν υπάρξει πολύ συγκεκριμένα ονόματα που θα καλούνταν το επόμενο διάστημα να αναλάβουν αυτή τη μεγάλη «πρόκληση» και ευθύνη στα διοικητικά του μπάσκετ της Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου.

Το όνομα του Σταύρου Κουκάκη στα μπασκετικά στέκια είχε συζητηθεί και ακουστεί ότι μπορεί να παίζει δυνατά για τη θέση του Προέδρου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, χωρίς βέβαια να θεωρείται κάτι τετελεσμένο μέχρι την τελευταία στιγμή. Αποτελούσε όμως από τα «φαβορί» αυτής της θέσης και το βράδυ της 15ης Ιανουαρίου 2018, αποτέλεσε τελικά και επίσημο γεγονός!

Τιμή αλλά και ευθύνη…

Η πραγματικότητα αντικατοπτρίζεται από τις γραμμές με τις οποίες ο ίδιος ουσιαστικά γνωστοποίησε μέσα από το προφίλ του στα socialmedia ότι το πόστο του Προέδρου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ αποτελεί τιμή αλλά και ευθύνη. Τιμή γιατί θα κληθεί ο Σταύρος Κουκάκης να τρέξει θέματα διαχείρισης και διοίκησης του μπάσκετ σε όλους τους τομείς όπως τα αγωνιστικά, η ανάπτυξη στο χώρο της Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου.

Παράλληλα όμως και ευθύνη για τα πολλά προβλήματα και αντιξοότητες που αντιμετωπίζει το άθλημα τα τελευταία χρόνια. Ευθύνη για τις δυσκολίες και δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία της ευρύτερης περιοχής, πόσο μάλλον δε, σε δύσκολες οικονομικά εποχές.

Ο Σταύρος Κουκάκης όλα τα προηγούμενα χρόνια υπηρέτησε το τοπικό μπάσκετ από διάφορα πόστα. Ως αθλητής, ως προπονητής σε τμήματα υποδομής για λίγο, ως δημοσιογράφος, αλλά και ως παράγοντας έστω από τη θέση του Αντιπροέδρου της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, που ίσως μέχρι σήμερα να μην είχε πολλές ουσιώδεις αρμοδιότητες. Ήρθε η ώρα να υπηρετήσει το τοπικό μπάσκετ όμως από ένα πιο σημαντικό πόστα σε σχέση ίσως με τα προηγούμενα που είχε αναλάβει, αλλά την ίδια ώρα και ίσως το δυσκολότερο.

Βάσει των εμπειριών του από το χώρο του μπάσκετ, είναι γεγονός ότι διαθέτει την ικανότητα να αναλάβει αυτή τη θέση στο χώρο του Μπάσκετ της Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου. Το αν θα τα καταφέρει τελικά ή όχι θα το δείξει ο χρόνος και φυσικά ο απολογισμός της θητείας του ως Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

To “ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ” εύχεται όλοψυχα καλή δύναμη, με Υγεία, Υπομονή, Επιμονή και Όρεξη στο νέο Πρόεδρο της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου!

Πηγή: contraepithesi.gr