Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Μεγαλόπολη

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018 22:22
  1. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

α.Γενικός σημαιοστολισμός. Από 08:00 π.μ. της 26/10/2018 έως δύση του ηλίου 28/10/2018.

β. Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στους Οργανισμούς Δημόσιου Δικαίου κ.λ.π. με φροντίδα των Προϊσταμένων τους.γ. Ώρα 11. 30΄π.μ.Θα ψαλεί Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων του πολέμου 1940 και της Κατοχής και θα λάβει χώρα στην Κεντρική Πλατεία στέψη των Ηρώων από μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

  1. ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2018.

  1. ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

α. Ώρα 7.30΄π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως.

β.  Ώρα 9.30΄π.μ. προσέλευση επισήμων στο Δημαρχείο.

γ. Ώρα 9.45΄π.μ. προσέλευση επισήμων στον Ιερό Ναό. Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

δΏρα 10.30΄π.μ. συγκέντρωση όλων στην Κεντρική Πλατεία, όπου προ του Ηρώου, θα ψαλεί τρισάγιο.

(Στην Εκκλησία και στη συγκέντρωση στην πλατεία θα παρίστανται διμοιρίες μαθητών από κάθε σχολείο Α΄/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες θα συνοδεύουν την σημαία κάθε Σχολείου. Οι υπόλοιπες διμοιρίες των μαθητών θα είναι παρατεταγμένες στην οδό Παπαναστασίου, στο ύψος της οδού Πολυβίου και πάνω, 15΄ενωρίτερα πριν την έναρξη της παρέλασης).

 

Μετά το τέλος του Τρισαγίου θα γίνει κατάθεση στεφάνων από φορείς, Σωματεία,  κατά την σειρά πρωτοκόλλου.

[Δηλώσεις για κατάθεση στεφάνων στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση, έως Παρασκευή 26 Οκτωβρίου].

 

Μετά την κατάθεση στεφάνων: η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας, από την εκπαιδευτικό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης κα. Μαρία Τρεμπέλα.

 

Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Εθνικός Ύμνος.

 

ε. Ώρα 11.15΄π.μ.Έναρξη της παρέλασης.

στ. Ώρα 11.45΄π.μ.Χοροί από μαθητές και μαθήτριες στην Κεντρική Πλατεία.

 

Μετά την λήξη των μαθητικών εκδηλώσεων ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα δεξιωθούν τους δημότες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Υπεύθυνος του προγράμματος εορτασμού είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Δ.Σ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, κ. Ιωάννης Μπάζιος.

Επόπτης-συντονιστής όλων των Εκδηλώσεων ορίζεται: η κα. Μαρία Λαγούδη -Καλόμαλου, μέλος του Δ.Σ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Συντονιστής της παρέλασης ορίζεται η εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα. Γεωργία Μανιάτη.

 

ζ. Ώρα 6.30΄μ.μ. Επίσημη υποστολή της σημαίας.

 

Παρακαλείται η Αστυνομική Αρχή να φροντίσει για τον σημαιοστολισμό και την τήρηση της τάξης καθ’ όλη τη διάρκεια σε όλους τους τόπους των εκδηλώσεων.