Προγραμματική σύμβαση στο Δήμο Τρίπολης…

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011 10:58

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣΠρογραμματική σύμβαση με το Δήμαρχο  Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Τάσος Αποστολόπουλος, για τη διευθέτηση εκκρεμών υποθέσεων των παρελθόντων ετών, που αφορούν όπως είπε, 54 υποθέσεις της Διεύθυνσης Υδάτων και περίπου 10 υποθέσεις της Διεύθυνσης ΠΕΧΩ και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να διευθετηθούν όλες οι υποθέσεις. 

Παράλληλα, η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών επεκτείνεται και στους τομείς σχετικά με τους οικονομικούς μετανάστες, διευθετήσεις χειμάρρων, δασικές υπηρεσίες, αυθαίρετα κλπ.

 

 

 

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με όλους τους Δήμους της Περιφέρειας, για επίλυση προβλημάτων και υποθέσεων που χρονίζουν, βελτιώνοντας τη καθημερινότητα του πολίτη. Λατά τον κ. Αποστολόπουλο, αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας να έρθει το κεντρικό κράτος στην περιφέρεια και να λύσει τα προβλήματα των πολιτών, σε συνεργασία με τον Α’ και Β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης. Ανάλογη συνάντηση θα γίνει και το απόγευμα με το δήμαρχο Ναυπλίου, ενώ μέχρι στιγμής έχουν υπογραφεί προγραμματικές συμβάσεις με τους δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Κρανιδίου.

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης εξέφρασε ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, ο οποίος έθεσε στη διάθεση των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης το απαιτούμενο δυναμικό του δήμου, προκειμένου να επιλυθούν άμεσα όλες οι εκκρεμείς υποθέσεις των περασμένων χρόνων, ενώ δήλωσε διατεθειμένος να συνεργαστεί στενά με “τον εκπρόσωπο του κράτους στην Περιφέρεια” δηλαδή την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ώστε να βελτιωθεί αι να διευκολυνθεί, σε νόμιμα πλαίσια, η ζωή και η καθημερινότητα των πολιτών.

Αργύρης Καρδαράς