Προγραμματική Σύμβαση Περιφ.Πελ/σου- Δ.Ν.Κυνουρίας για έργα στο λιμάνι της Πλάκας Λεωνιδίου (vid,ph)

Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019 13:55

Το έργο που αναμένεται να δημοπρατηθεί μέχρι τον Απρίλιο έχει προϋπολογισμό 5,5 εκ ευρώ και με αυτό ανακατασκευάζεται το λιμάνι και δεν αποκαθίστανται μόνο οι ζημιές από την κακοκαιρία του 2012.

Ένα σημαντικό έργο για το Δήμο Νότιας Κυνουρίας που θα συμβάλλει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του Λεωνιδίου και όχι μόνο παίρνει το δρόμο του, αφού μετά την έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την έγκριση της δαπάνης, σήμερα, Τετάρτη 6 Μαρτίου, στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου.Την σύμβαση υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, με το Δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπο Λυσίκατο και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λεωνιδίου Ηλία Μάνο. Παρόντες ήταν ο μηχανικός της Περιφέρειας Μιχάλης Σμυρνιώτης, οι Αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Βαγγέλης Γιαννακούρας και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γιάννης Σταματάκος.

Το λιμάνι, όπως ειπώθηκε μετά την ολοκλήρωση των έργων, θα συμβάλλει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, που βαίνει αυξανόμενη, σε συνδυασμό με τα ξεχωριστά αγροτικά προϊόντα του Δήμου, καθώς και του αναρριχητικού πάρκου και των μονοπατιών που σχεδιάζονται να γίνουν στην περιοχή.

Το έργο αποτελεί συνέχεια άλλων έργων, που έχουν υλοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Κυνουρίας. Με ένα εξ αυτών την σύνδεση της Νότιας Κυνουρίας με την Λακωνία μέσω Φωκιανού-Κυπαρισσίου.

Εκτός από τα έργα αποκατάστασης και ανακατασκευής του λιμανιού, θα γίνουν και άλλα έργα σε μία δύσκολη, όπως τονίστηκε, οικονομική περίοδο.

Μάλιστα ο κ. Τατούλης ανέφερε αυτές τις δυσκολίες, ενώ επεσήμανε πως η επιτυχία τους οφείλεται στην επιμέλεια και στην πολύ δουλειά και συμπλήρωσε πως οι δεσμοί μεταξύ Περιφέρειας και τοπικής αυτοδιοίκησης α’ βαθμού γίνονται πιο στενοί και αυτό αποδεικνύει περίτρανα την πεποίθησή τους πως πρέπει να υπάρξει Περιφερειακή Διακυβέρνηση με περισσότερες αρμοδιότητες και χωρίς να είναι οι Περιφέρειας το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης και των κομμάτων.

Για την σημασία του έργου αλλά και για την σημασία που έχει η Νότια Κυνουρία στην αύξηση του τουρισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μίλησαν εκτός από τον κ. Τατούλη και τον κ.Λυσίκατο, οι Αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Βαγγέλης Γιαννακούρας καθώς και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λεωνιδίου Ηλίας Μάνος, ο οποίος όπως είπε ως Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αρκαδίας έχει υπογράψει έργα για τέσσερα λιμάνια της περιοχής.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Mittwoch, 6. März 2019