Πρόσκληση για την παράσταση «Ν. Πλουμπίδης» από το ΚΚΕ Αρκαδίας

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 15:13

Το ΔΣ Παραρτήματος Αρκαδίας της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ με το μήνυμα “Διδασκόμαστε, Εμπνεόμαστε, Συνεχίζουμε” απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στην παράσταση«Νίκος Πλουμπίδης», την Κυριακή 9 Φλεβάρη , στην Αθήνα.

Αναλυτικά αναφέρει:Διδασκόμαστε, Εμπνεόμαστε, Συνεχίζουμε.

Μαθαίνουμε την ιστορία του λαϊκού επαναστατικού κινήματος για να αντέξουμε και να βγάλουμε τα αναγκαία συμπεράσματα για το σήμερα. Τιμάμε τους χιλιάδες αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για το δίκαιο του λαού.

Ξεχωριστή θέση σ’ αυτή την πορεία κατέχει ο συμπατριώτης μας Νίκος Πλουμπίδης, από τα Λαγκάδια Γορτυνίας, στέλεχος του ΚΚΕ.

Συμμετέχουμε στη θεατρική παράσταση στο «Θέατρο της Ημέρας» όπου παίζεται το θεατρικό έργο την Κυριακή 9 Φλεβάρη του 2020.

Η ερμηνεία του Βασίλη Κολοβού είναι υποδειγματική καθώς ερμηνεύει τον Ν. Πλουμπίδη στα τελευταία χρόνια της ζωής του, μετά τη σύλληψη του Νίκου Μπελογιάννη. Από σκηνής, περνάνε από μπροστά μας όλα εκείνα τα δραματικά χρόνια. Η ζωή στη φυλακή, η βαθιά πίστη του στα ιδανικά του Κόμματος, του ΚΚΕ, η αλύγιστη στάση του, που αν και απομονωμένος και χαρακτηρισμένος από την ηγεσία του Κόμματος ως πράκτορας, όχι μόνο δεν αποκήρυξε, αλλά και υπεράσπισε το ΚΚΕ. «Τιμή μου εγώ πάνω απ’ όλα έχω την τιμή του Κόμματος»… Η δίκη, η εκτέλεση και η αποκατάστασή του τέσσερα χρόνια μετά, με Απόφαση της 9ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Ν. Πλουμπίδης έδειξε ότι η ανιδιοτέλεια, ο σεβασμός και η πίστη στην ιδεολογία και τα ιδανικά ενός κομμουνιστή αγωνιστή δεν είναι λόγια, αλλά στάση ζωής και αυτήν τη στάση ζωής την αναδεικνύει ανάγλυφα το έργο.

Δρομολογούμε λεωφορείο για την παράσταση στην Αθήνα, που θα ξεκινήσει στις 4μμ στις 9 Φλεβάρη 2020 από την πλατεία Κολοκοτρώνη.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2020 στα τηλ. 6975603698 και 6973313374.

Το ΔΣ Παραρτήματος Αρκαδίας

της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ