Προσλήψεις, μονιμοποίηση συμβασιούχων, ΒΑΕ και ενίσχυση του ΕΣΥ ζητούν οι υγειονομικοί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο (ph+vid)

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2022 14:33

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι υγειονομικοί του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, σήμερα Τρίτη 1η Φεβρουαρίου, στη 13:00 το μεσημέρι, στο χώρο έξω από την
την είσοδο του Νοσοκομείου, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής δράσης για την Υγεία που είχε καλέσει η ΑΔΕΔΥ, η Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση (Δ.Α.Σ.) και το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Αρκαδίας.

Τα βασικά αιτήματά τους είναι:Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας.

Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ. Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Δωρεάν ράπιντ και μοριακά τεστ σε όλους. Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο Υγείας και του Παναρκαδικού Νοσοκομείου ειδικότερα, ανέδειξαν με δηλώσεις τους,  καταθέτοντας προτάσεις και  αιτήματα όπως πρόσληψη μονίμου προσωπικού, παράταση όλων των συμβάσεων και ενίσχυση του ΕΣΥ, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Μαρκόπουλος, η Πρόεδρος των εργαζομένων στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, Διαμάντω Σαραντοπούλου αλλά και ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αρκαδίας, Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο οποίος έδωσε το παρών και δήλωσε την στήριξή του στα αιτήματα των εργαζομένων αλλά και ο Μποζίκας Παναγιώτης, αντιπρόεδρος συλλόγου προσωπικού ψυχιατρικού νοσοκομείου Τρίπολης που μίλησε για ανάγκη στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Η κα Σαραντοπούλου μάλιστα έκανε αναφορά και στον ιδιαίτερα δύσκολο αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο καθημερινά αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των νοσηλειών covid-19 παραμένει υψηλός αν και φαίνεται να παρουσιάζει πτώση είτε γιατί ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα χρειάζονται ΜΕΘ και μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία, είτε γιατί φεύγουν από τη ζωή, είτε γιατί αλλάζουν συνεχώς και αντικαθίστανται από άλλους.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις :