Προσπάθεια ένταξης από την Περιφέρεια του δρόμου Παραλογγοί -Τριπόταμα στο νέο ΕΣΠΑ (vid)

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 22:43

Έχει συνταχθεί μελέτη και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία ώστε να έχει ωριμότητα το έργο και να ενταχθεί στο νέο πρόγραμμα

Αιχμές Τατούλη για την χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΠολλές οι τεχνικές δυσκολίες για το έργο-Δύσκολα γεωλογικά φαινόμενα στην περιοχή

“Στόχος μας είναι να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα και να αντιμετωπίσουμε τις πάρα πολλές τεχνικές δυσκολίες και τα γεωλογικά φαινόμενα της περιοχής. Έχουμε έτοιμη μελέτη και θα ακολουθήσουμε την διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο ώστε να έχει το έργο ωριμότητα και να ενταχθεί στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα”. Αυτό ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην παρέμβασή του για το δρόμο Παραλογγοί-Τριπόταμα που ήρθε στο Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από επερώτηση του ΠΣ Τάκη Γατσόπουλου.

Ο κ.Γατσόπουλος επέρριψε ευθύνες στην περιφερειακή αρχή για μη υλοποίηση του έργου και ζήτησε να μάθει πόσα χρήματα έχουν δοθεί μέχρι σήμερα αλλά και τι προτίθεται να κάνει η περιφερειακή αρχή, την οποία όμως μέμφθηκε για απουσία σχεδιασμού επισημαίνοντας πως το εν λόγω έργο αποτελεί έναν από τους πιο τρομακτικούς και ακατάλληλους δρόμους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β.Γιαννακούρας παίρνοντας πρώτος το λόγο, ανέφερε στον κ.Γατσόπουλο πως αγνοεί τον δρόμο και λέει ανακρίβειες. Δήλωσε πως τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα η περιοχή της Γορτυνίας που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και επεσήμανε πως το έργο τους δεν είναι “δήθεν”. Σημείωσε πως υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες στο δρόμο και τα γεωλογικά φαινόμενα είναι επικίνδυνα και έχουν πλήξει ακόμα και το χωριό των Παραλογγών, όπου σημειώνονται κατολισθήσεις.

Ανέφερε πως στόχος τους είναι η ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ ενώ σημείωσε πως την τριετία 2014-2015-2016 η ΠΕ Αρκαδίας υλοποιεί 6 εκ ευρώ έργω για το οδικό δίκτυο. Ένα οδικό δίκτυο που είναι δύσκολο, εκτείνεται σε χιλιάδες χιλιόμετρα και λόγω του Χειμώνα έχει συνεχή προβλήματα.

Η κα.Νικολάκου στην δική της παρέμβαση τόνισε πως δεν γίνεται μία αναφορά συλλόγων της περιοχής να χρησιμοποιείται μικροπολιτικά από τον κ.Γατσόπουλο.

Τέλος ο κ.Τατούλης κατηγόρησε τον κ.Γατσόπουλο για άγνοια των θεμάτων και μάλιστα του ανέφερε πως εκτίθεται με τις παρεμβάσεις που κάνει, ενώ του επεσήμανε πως δεν δίνονται χρήματα από την Κυβέρνηση για έργα και έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας πως “τόσα έργα που γίνονται τώρα δεν τα είχαν δει ποτέ οι Πελοποννήσιοι συμπολίτες μας”.

Δείτε αποσπάσματα από την συζήτηση που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου για το δρόμο Παραλογγοί-Τριπόταμα.

Ε.Τ.