Προσπάθεια Περιφέρειας να φύγει το νερό από τα κτήματα γύρω από την Τάκα (vid,ph)

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 20:04

Μεταφέρονται τα νερά μέσω του ποταμού “Όφι” στην καταβόθρα του Κανατά

Συνεχής είναι η προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της κακοκαιρίας και των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την Αρκαδία.Οι πλημμύρες έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα όχι μόνο σε κατοικίες στην περιοχή της ΔΕ Κορυθίου, αλλά και σε αγρότες της ΔΕ Τεγέας και κυρίως στους καλλιεργητές που έχουν κτήματα που γειτνιάζουν με τη λίμνη Τάκα.

Εκεί τα κτήματα βρίσκονται μέσα στο νερό και σήμερα, Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, μετά και από πρόταση των μηχανικών της Περιφέρειας, ξεκίνησε προσπάθεια για την αποπλημμύριση των χωραφιών αυτών, ώστε να μην καταστραφούν οι αγρότες.

Τα νερά μεταφέρονται με τις μεγάλες μηχανές του αντλιοστασίου του ταμιευτήρα, μέσω του ποταμού “Όφι” που διασχίζει το μισό μαντινειακό πεδίο, στην καταβόθρα Κανατά.

Η μεταφορά του νερού ξεκίνησε πιλοτικά, ελέγχεται η ροή του, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα σε άλλες περιοχές, και όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β.Γιαννακούρας που επισκέφτηκε και την καταβόθρα του Κανατά και τη λίμνη Τάκα και τον ποταμό “Όφη”, οι μηχανές θα δουλεύουν ολονυχτίς, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να φύγουν τα νερά από τα χωράφια.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Mittwoch, 20. Februar 2019