Προστατέψτε το κινητό σας από ιούς και κλοπή…

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011 12:53

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΛΟΠΗ

 Προστασία από ιούς.

Να κατεβάζετε και να αποθηκεύετε στην συσκευή σας αρχεία (εικόνες, video clip, themes, μελωδίες η εφαρμογές) μόνο από websites η άτομα που εμπιστεύεστε.

Αν δεχτείτε ένα email με επισυναπτόμενο αρχείο στη συσκευή σας και δεν γνωρίζετε τον αποστολέα, τότε είναι καλό να το διαγράψετε άμεσα από τη μνήμη του κινητού χωρίς να το ανοίξετε.

Αν διαθέτετε συσκευή με Bluetooth υποστήριξη καλό είναι να την έχετε απενεργοποιημένη η στην λειτουργία «μη ορατό». Ομοίως καλό είναι να δέχεστε αρχεία μέσω Bluetooth μόνο από συσκευές που εμπιστεύεστε απόλυτα και με τις οποίες έχετε ολοκληρώσει τη λειτουργία ζευγαρώματος «pairing».

Αν έχετε κάποιο από τα pocket PC της αγοράς που διαθέτει θύρα υπέρυθρων, απενεργοποιήστε τη δυνατότητα «receive all incoming beams». Μπορείτε να την ενεργοποιήσετε μόνο όταν θέλετε να ανταλλάξετε δεδομένα μέσω υπερύθρων με συγκεκριμένα κινητά που γνωρίζετε.

Προστασία από κλοπή.

Να έχετε πάντα ενεργοποιημένη τη λειτουργία κλειδώματος της συσκευής σας και την επιλογή ασφάλειας της κάρτας SIM, μέσω κωδικού PIN.

Όταν χρησιμοποιείτε το κινητό σας καλό είναι να μην προκαλείτε με τη χρήση του, να προσέχετε τον κόσμο τριγύρω σας και να αποφεύγετε να το κρατάτε στο χέρι. Επιλέξτε μια τσέπη με φερμουάρ η με δύσκολη γενικά πρόσβαση από κάποιο τρίτο.

Αν κάποιος άγνωστος σας ζητήσει την συσκευή σας για να κάνει απλά ένα τηλεφώνημα σε κάποιο συγγενή του η στην αστυνομία επειγόντως καλό θα είναι να αρνηθείτε ευγενικά, ειδικά αν δε φαίνεται για άτομο άξιο εμπιστοσύνης.

Διατηρείτε σε ασφαλές σημείο στο σπίτι σας τα κύρια χαρακτηριστικά της συσκευής σας όπως το μοντέλο κινητού, τον τηλεφωνικό σας αριθμό, τους κωδικούς ασφαλείας της συσκευής σας και το ΙΜΕΙ του κινητού. Για να μάθετε το συγκεκριμένο κωδικό ΙΜΕΙ αρκεί να πληκτρολογήσετε *#06# όταν η συσκευή βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής και θα εμφανισθεί στην οθόνη ένας δεκαεπταψήφιος αριθμός ο οποίος αναγράφεται και στην συσκευή στο πίσω μέρος όταν βγάλουμε την μπαταρία.

Γιάννης Πετσέλης

Ηλεκτρονικός-Ραδιοηλεκτρολόγος